Op naar het tuincentrum: de nieuwe vtwonen pot & plant collectie is nu te koop

beeld vtwonen Beeld vtwonen pot & plant collectie augustus 2022 | fotografie Sjoerd Eickmans
Beeld vtwonen pot & plant collectie augustus 2022 | fotografie Sjoerd Eickmans

Daar is-ie weer: de vtwonen pot & plant collectie. Samengesteld door onze stylisten, om je interieur een groene boost te geven. Combineer verschillende potten en planten met elkaar voor het vrolijkste resultaat.

Lees verder onder de advertentie

Van vetplant tot tropische Heliconia Hawaii

Bij vtwonen houden we van kamerplanten. Jij ook? Dan hebben we goed nieuws: de vtwonen pot & plant collectie is weer te koop. Van een vetplant tot tropische Heliconia Hawaii: er is genoeg keus.

Naast 12 soorten planten, die we hieronder voor je op een rij hebben gezet, zochten de vtwonen stylisten 7 plantenpotten uit in zachte zomerkleuren en in verschillende maten die makkelijk te mixen en matchen zijn.

vtwonen planten verzorgen

Het verzorgen van planten kan best een uitdaging zijn. Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je plant en gele bladeren te voorkomen, is het verstandig om ze zo goed mogelijk te verzorgen. Dat doe je zo:

Lees verder onder de advertentie
 • De grijze kamerplant, Zilverkruiskruid, hoef je niet veel water te geven: eens in de twee weken is prima. De vetplant mag tussen twee gietbeurten wat droger aanvoelen en staat het liefst in de volle zon tot half schaduw.
 • De Philodendron Tortum houdt van veel indirect zonlicht. Tijdens het groeiseizoen (voorjaar en zomer) is het belangrijk om de grond vochtig te houden. In de winter kan hij het prima met wat minder water volhouden.
 • Plaats de Tillandsia Andreas en Tillandsia Flabellata op een lichte plek met indirect zonlicht. Zo’n 2 meter van het raam is perfect. Geef de planten regelmatig water en giet dit zowel op de grond als in de bloem, want daar slaan ze het vocht op.
 • De Cambria is een orchideesoort. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Dompel de plant wekelijks 10 minuten onder in lauw water en laat hem daarna uitlekken. Als de bloem is uitgegroeid, kun je de oude tak in zijn geheel wegknippen, waarna de plant nieuwe takken ontwikkelt. Deze nieuwe takken kun je het best 1 keer per 2 weken water geven, voor een periode van 8 weken.
 • Plaats de Philodendron Dragon Tail op een plek met matig licht. Belangrijk is dat de grond continu licht vochtig blijft en niet uitdroogt. Geef de plant niet te veel water, om wortelrot te voorkomen.
 • De Syngonium Neon houdt niet van vochtige voeten. Geef hem meerdere malen per week een klein scheutje water en de plant zal mooi groeien.
beeld vtwonen Beeld vtwonen pot & plant collectie augustus 2022 | Fotografie Sjoerd Eickmans
Beeld vtwonen pot & plant collectie augustus 2022 | Fotografie Sjoerd Eickmans

“De Cambria (links) houdt van veel licht”

Tanja Saarberg vtwonen
Lees verder onder de advertentie
 • De Schefflera heeft niet veel water nodig, dus geef wat vaker kleine beetjes. De grond mag tussen gietbeurten best een beetje uitdrogen.
 • In tegenstelling tot de Schefflera, heeft de Jatropha regelmatig water nodig. Al helemaal als de plant op een plek met veel zonlicht staat. Het is een tropische plant, dus hij houdt van vocht. Ongeveer 3 keer per week een scheutje water geven is goed.
 • Livistona houdt van een omgeving met veel licht, maar zonder directe zonneschijn. Deze thuiswaaiers willen graag minimaal 3 keer per week wat water hebben en elke 14 dagen een beetje plantenvoeding. Je verwent de plant nog eens extra door te sproeien met een plantenspuit.
 • De Heliconia Hawaii is een tropische plant die in de zomermaanden ook buiten kan staan. De plant houdt van een hogere luchtvochtigheid en genoeg water.
 • Zet de Sparmannia Africana op een lichte plek met indirect zonlicht, in een koelere ruimte en uit de buurt van de verwarming. Per seizoen heeft de plant een andere verzorging nodig: van september tot en met april heeft hij graag een vochtige bodem, in de winter houdt de plant wel van een paar warme zonnestralen en van mei tot augustus mag de aarde enigszins opdrogen voordat je weer water geeft.
 • De grond van een Asparagus moet altijd licht vochtig zijn, zonder dat er onderin de plantenbak een laag water komt te staan. Als de Asparagus te weinig water krijgt, verliest hij zijn frisgroene kleur en gaat hij slap hangen. Geef de plant niet te veel water en zet hem op een lichte plek, maar niet in de volle zon.

Waar te koop?

Wil je een of meerdere planten en potten kopen? Helemaal leuk! De vtwonen pot & plant collectie is te koop bij verschillende tuincentra. Bekijk hier welke tuincentra dat zijn.