WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Future-proof: neem plaats op de nieuwe Re-volve stoel (mét goed verhaal)

Je interieur nieuw leven inblazen, maar ook het milieu niet teveel belasten met je nieuwe aankoop? De nieuwe Re-volve stoel van Arco biedt the best of both worlds. Deze toffe eco-stoel is bijna helemaal gemaakt van organische materialen en milieuvriendelijke alternatieven. En laat deze duurzame keuze nou ook nog eens een pareltje zijn om te zien…

Ambacht en duurzaamheid

Eerder bracht het milieubewuste woonmerk allerlei handgemaakte houten tafels, stoelen en banken uit, gemaakt van lokale, herbruikbare materialen. Arco’s nieuwste creatie op het gebied van duurzame meubels? Dat is ‘Re-volve’, die zij onlangs in samenwerking met ontwerper Gudmundur Ludvik uitbrachten.

97% bio-materialen

Deze nieuwe Re-volve is een trendy eetkamer stoel, mét een goed verhaal. Het ontwerp vermijdt traditionele stofferingsmethoden, wat een van de meest vervuilende onderdelen is van de meubelindustrie. In plaats van synthetisch schuim gebruikt Arco namelijk natuurlijk latex voor de Re-volve stoel. Dit duurzame materiaal is niet giftig, maar – niet geheel onbelangrijk – zit wel nét zo lekker. Verder bestaat de stoel uit gecertificeerd wol, eikenhout en kokosvezel. Alle lijm en lak die voor deze stoel wordt gebruikt is op waterbasis. Gecombineerd vormen deze duurzame elementen dus een tijdloos en minimalistisch design.

LEES OOK:
Scoor designer items tegen fijne prijsjes tijdens de Arnhemse Stockdagen


Klaar voor de toekomst

Misschien wel het meest bijzondere aan de kuipvormige stoel is dat deze gemaakt is om eenvoudig uit elkaar te halen. De stoel kan daardoor makkelijk opnieuw gestoffeerd worden wanneer dat nodig is. Dit zorgt voor een lange levensduur en is stukken beter voor het milieu dan weggooien. In combinatie met de materialen van hoge kwaliteit ben je verzekerd van een meubel dat nog generaties lang meegaat. ‘Het is een investering voor je huis en voor een betere wereld’, schrijft Arco over hun nieuwste ontwerp.

Mix & match

Deze interieurparel is beschikbaar in eindeloos veel combinaties. Je kiest zelf de kleur of lak van de eikenhouten poten en van de bekleding. Zo kies je uit dertien kleuren leder en vijf kleuren textiel voor de zitting. Dankzij alle opties stel je zelf de stoel samen die perfect bij je interieur matcht. Ook leuk: combineer deze stoel in verschillende kleuren met elkaar aan één eettafel, voor een speels effect. De Re-volve is verkrijgbaar vanaf € 825,-. Meer informatie over- en verkooppunten van de Re-volve stoel vind je hier.

nog meer: nieuws