Urban jungle tienerkamer: slapen tussen het groen

beeld vtwonen Beeld JA | vtwonen 06-2017 | styling Moniek Visser  | fotografie Sjoerd Eickmans
Beeld JA | vtwonen 06-2017 | styling Moniek Visser | fotografie Sjoerd Eickmans

Ga je binnenkort een tienerkamer inrichten? Ga voor een urban jungle woonstijl met veel planten, tropisch behang én natuurlijke materialen zoals riet en rotan. We leggen je uit hoe je gemakkelijk een urban jungle tienerkamer creëert.

Lees verder onder de advertentie

Inspiratie vanuit de natuur

De urban jungle stijl wordt vooral geïnspireerd door de natuur. In een jungle tienerkamer horen geen felle kleuren, maar kleuren uit de natuur, zoals groen-, hout- en aardetinten. Ook tropisch behang (bijvoorbeeld met een palmboom- of dierenprint) en natuurlijke materialen zoals riet, rotan en linnen passen hierbij.

Een jungle tienerkamer voelt als het ware aan als een hutje op een tropisch eiland. Wat wil je nog meer? Om zo’n Bali-gevoel te creëren is een goede basis belangrijk. Denk aan een lichte houten vloer gecombineerd met tropisch behang of groene verf op de muur. Je kunt de muren ook wit houden – lekker fris – en de slaapkamer meer kleur geven met accessoires in natuurlijke materialen en kleuren. Denk aan rieten manden, een zacht vloerkleed en een linnen dekbedovertrek. Om het echte junglegevoel te creëren, zijn een hangmat of een hangstoel onmisbaar en heerlijk om in te ontspannen.

Lees verder onder de advertentie

Planten

Natuurlijk horen er ook veel planten thuis in een urban jungle tienerkamer. Minstens één grote, opvallende tropische plant. Heb je geen groene vingers? Deze sterke kamerplanten hebben weinig verzorging nodig:

  • Strelitzia: een tropische, sterke plant die maar één keer per week water nodig heeft.
  • Monstera: staat ook wel bekend als de gatenplant. De Monstera staat het liefst op een plek in de (half)schaduw.
  • Kentiapalm: groeit van oorsprong op een eiland ten oosten van Australië. Het is een van de sterkste palmen voor binnen en herkenbaar aan zijn diepgroene bladeren in de vorm van een veer.
  • Yucca: staat ook wel bekend als de palmlelie. De Yucca heeft een woest uiterlijk, ideaal in een jungle tienerkamer.
  • Rhapis: een echte schaduwplant. Deze plant heeft weinig water nodig, maar zorg er wel voor dat de grond altijd lichtvochtig blijft. De palm heeft een kenmerkende stam. Hierdoor wordt de Rhapis ook wel de Bamboepalm of stokpalm genoemd.
  • Drakenbloedboom: de drakenbloedboom is een plant die van nature voorkomt op de Canarische Eilanden, Kaapverdië en Madeira. Deze plant verbruikt ook weinig water.

Jungle behang

Naast planten zijn er nog meer manieren om het junglegevoel in huis te halen. Wat dacht je van posters en prints met een tropisch tintje? Designs met palmbladeren of posters met een jungle bijvoorbeeld, zoals deze van HKliving. Of kies voor tropisch behang, bijvoorbeeld van een van onze favoriete merken: Creative Lab, dat bekend staat om haar originele ontwerpen. Het behang van Creative Lab heeft vrolijke kleurtjes en creatieve printtechnieken van wilde dieren. Echt jungle dus!

Lees verder onder de advertentie

Jungle babykamer

Wil je in plaats van de tienerkamer de babykamer een jungle look geven? Net zo makkelijk. Laat je inspireren door de dromerige babykamer van het dochtertje van Katja Schuurman. Op Instagram kon je zien hoe haar dochter Coco heerlijk ligt te slapen onder een palmboom en het toeziend oog van een aapje, tropische vogel en haar grote zus. Wil je die junglesfeer zo copy pasten naar jouw baby- of kinderkamer? Lees dan onze tips voor het stylen van een jungle kinderkamer.

LEES OOK
5x binnenkijken in een urban jungle

Lees verder onder de advertentie

Bron: Beeld: vtwonen 06-2017 | fotografie Sjoerd Eickmans | styling Moniek Visser