Schommelen voor het slapengaan: inspiratie voor een fijne schommelstoel in de babykamer

Muurverf F6.25.80 per 2,5 liter vanaf € 28,95 (Flexa). Eikenhouten vloerdelen, wit geverfd per m² € 45,- (De Oude Plank). Letterbak per stuk € 15,-, schoolborden met krijtjeshouder per stuk € 25,- (Van Dijk & Ko). Gele plastic pop € 12,95 (Keet in Huis). Vloerlamp € 65,- (Kif Kef). Roze krukje € 39,95, stokpaardje € 24,95 (Sissy-Boy). Stoel RAR van Eames € 506,- (Vitra). Plaid in poedertint € 80,- (Scotch Collectables). Kussenkat Billy van Ferm Living € 37,50 (&Klevering). Handgeweven vloerkleed Alvine Ruta 170×240 cm € 149,-(Ikea). Overige schoolborden (kringloopwinkel). De inhoud van de letterbak is privébezit. Beeld JA | vtwonen 05-2016 | styling Leonie Mooren en Valerie van der Werff | fotografie Ernie Enkelaar
Beeld JA | vtwonen 05-2016 | styling Leonie Mooren en Valerie van der Werff | fotografie Ernie Enkelaar

Het geven van borstvoeding en het in slaap wiegen van je kleintje zijn intieme en liefdevolle momenten. Met een schommelstoel in de babykamer maak je het zo comfortabel en knus mogelijk. Wij geven inspiratie en tips voor een handige én stijlvolle schommelstoel. 

Lees verder onder de advertentie

Waarom een schommelstoel in de babykamer?

Een schommelstoel is niet alleen een leuke aankleding voor de babykamer, hij is ook erg handig. Borstvoeding geven kan best zwaar zijn. Vooral wanneer je vaak uit bed moet om je kindje te voeden. Een schommelstoel zorgt hierbij voor comfort en ontspanning, zodat jij op een relaxte manier kunt genieten van dit intieme moment. Daarbij kan het langzaam heen en weer wiegen rustgevend en kalmerend werken voor je baby (en voor jou).

LEES OOK
Deze spullen zijn praktisch en stijlvol in elke kinderkamer

Tips voor de perfecte schommelstoel

Voordat we je verschillende schommelstoelen laten zien nog een paar tips voor een stoel in de babykamer:

  • Let bij het uitzoeken van de stoel op de zithoogte. Met een baby in je armen wil je makkelijk, maar ook veilig en comfortabel kunnen zitten (en weer opstaan).
  • Armleuningen zijn handig. Een paar kussens die je onder je arm en baby kunt leggen, zijn geen overbodige luxe.
  • Een stoel met een zachte stof is het meest comfortabel voor lange zitsessies. Spreekt een houten of rotan schommelstoel meer aan? Dan adviseren we een kussen of schapenvacht voor iets meer comfort.
  • Een vloerkleed onder de stoel zorgt ervoor dat de schommelstoel nóg stiller schommelt, zodat de rest van het gezin kan blijven slapen. Ook voorkomt het beschadiging aan de vloer.
  • Pro-tip: een baby moet soms tijdens of na de fles spugen. Een schommelstoel met een uitwasbaar zitkussen is het ultieme, hygiënische comfort.

Schommelstoel in verschillende stijlen

Feit is dat schommelstoelen al eeuwenlang onderdeel zijn van babykamers. Maar de ouderwetse, krakende variant maakte al lang geleden plaats voor moderne schommelstoelen. Van zachte velours stoffen tot rieten modellen. Al kan de klassieke, houten schommelstoel wat ons betreft ook nog steeds.

Rotan en hout

Heb je een babykamer in een landelijke of bohemian stijl en wil je het gevoel van de natuur benadrukken? Misschien heb je de kamer wel een jungle thema gegeven. Een rieten schommelstoel staat dan prachtig. Het rotan geeft een natuurlijke, warme sfeer aan de babykamer. Style af met kleurrijke sierkussens en een vloerkleed in de vorm van een dier.

Zacht modern

Neig je meer naar een moderne, minimalistische babykamer, heb je gekozen voor rustige pastelkleuren of juist veel zwart-wit tinten? Dan is een moderne, stoffen schommelstoel altijd goed. Voeg een beetje kleur toe met een roze schommelstoel in een velours stof (of groen, als je gaat voor stoerder).

Tip: kies hetzelfde kleurpalet om eenheid te creëren in de babykamer. Probeer de meubels, maar ook de babykamer decoratie op elkaar af te stemmen.

LEES OOK
De lekkerste schommelstoelen om in te verdwijnen

Wil je ook een schommelstoel in de babykamer? Hieronder shop je de meest prachtige relaxstoelen.

Schommelstoel shoppen

Lees verder onder de advertentie