WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De keukentrends voor 2020

2020 barst van de bijzondere keukentrends. Daarom kunnen we niet wachten tot het nieuwe jaar begint en geven we je alvast een preview van onze 5 favorieten.

1. De nieuwe romantiek

In de romantische keuken kun je je creativiteit dit jaar de vrije loop laten. Combineer zachte tinten, zoals roze, met ronde meubels en fluweelzachte stoffen. Net zoals in de natuur voorkomt, kun je roze in de keuken makkelijk toepassen: met kleuren die er net naast liggen en er vaag iets mee te maken hebben. Hoe meer je er samenbrengt, hoe meer het aanvoelt als een palet en hoe eigenzinner je kunt afwijken van de basiskleur. En je servies? Die kun je mooi opbergen in een open wandkast. Mix en match daarnaast de tafeldekking op gevoel, met een scheutje glans en goud voor de luxe verfijning.

Rangschik servies, verfijnd en wat robuuster,

in een open wandkast

2. Ronde vormen

Rond, ovaal, organisch, rondingen verschijnen in allerlei gedaantes, óók in de keuken. Zoete inval was nog nooit zo welkom als aan een ronde eettafel waar we makkelijk nog een stukje kunnen inschikken. Tafelen maar!

3. Rechte lijnen

Rondingen mogen dan ons interieur gaan bepalen, ze zullen de rechte lijnen niet verdrijven. Recht en rond, streep en cirkel, kegel en driehoek spelen samen een spel waarbij ze soms in elkaar overvloeien.

4. Natuurlijke materialen

In 2020 gaan we opnieuw veel natuurlijke materialen zien, zoals bijvoorbeeld een houten keuken, gecombineerd met een dun marmeren werkblad. Het resultaat is een keuken die rust, warmte en luxe uitstraalt.

Een keuken die rust, warmte en

luxe uitstraalt

5. Een duurzame keuken

Er zijn veel opties om je interieur duurzaam te maken. Gebruiken wat er al is, is echt het allerduurzaamst. Verf de deurtjes of zet andere grepen op je keuken. Wil je graag een nieuwe keuken aanschaffen? Bekijk de duurzame keukens van IKEA eens. In een keukenzaak is het belangrijk om veel vragen te stellen, zoals: van welk materiaal is het gemaakt? Zitten daar schadelijke stoffen in? Waar worden de keukens gemaakt? Benieuwd naar meer duurzame keukentips? Lees meer.

Bron: 1. vtwonen 09-2018, fotografie Sjoerd Eickmans, styling Liza Wassenaar | 2. vtwonen 05-2018, fotografie Sjoerd Eickmans, styling Kim van Rossenberg | 3. vtwonen 05-2018, fotografie Sjoerd Eickmans, styling Kim van Rossenberg

nog meer: keuken inspiratie