Extra leefruimte: zo richt je een tuinkamer in

Voor wie toe is aan meer woonruimte zonder grote verbouwing is een tuinkamer de ideale oplossing. Hiermee profiteer je optimaal van buiten met het behaaglijke gevoel van binnen. Hoe je eenheid en sfeer aanbrengt, ontdek je aan de hand van deze 4 tips. (in samenwerking met Verasol)

verasol tuinkamer
vtwonen weer verliefd op je huis verasol tuinkamer2

1. Maak het beschut

Met een veranda aan huis komen er flink wat vierkante meters aan woonruimte bij en raakt de tuin meer betrokken bij het huis. Combineer je een veranda met kozijnen of een glazen schuifwand, dan hoeft wachten op mooi weer helemaal niet meer en pak je ieder pril zonnestraaltje al vroeg in het jaar mee. De stijlvolle Profiline veranda van Verasol zorgt door het glazen dak voor veel licht in huis. De veranda heeft een innovatieve dakconstructie én is gemaakt van hoogwaardig aluminium. Super stevig en nauwelijks tot geen onderhoud. Omdat er maar twee staanders nodig zijn, blijft het uitzicht vrij en is de ruimte onder de veranda optimaal. De Profiline veranda is er in 14 trendy kleuren en wordt helemaal voor jou op maat gemaakt. Zo krijg je jouw ideale tuinkamer; helemaal volgens jouw woonstijl en wensen waar je het hele jaar door lekker kunt wonen.

weer verliefd op je huis tuinkamer

2. Trek het door

Kies onder de veranda voor je eigen woonstijl en stem kleuren, materialen en meubels zoveel mogelijk af op je interieur binnen. Trek de kleur (of het materiaal) van de vloer door en laat de tint van de wand binnen terugkomen op de schutting buiten. Werken met een voorzetwand kan ook. Behalve dat zo’n kleurvlak zorgt voor sfeer, is het meteen ook een handige plek om schilderijen, verlichting of rekjes aan op te hangen. En omdat je niet langer afhankelijk bent van de weersinvloeden, kunnen dat lekkere zachte vloerkleed, die gezellige kussens en mooie kandelaars (met kaarsen) gewoon mee naar buiten.

3. Doen groen!

Planten zorgen zowel binnen als buiten voor instant sfeer. Breng eenheid aan door steeds voor dezelfde kleur pot te kiezen en wissel af in grootte, vorm of formaat. Neem de woonkamer als uitgangspunt en bekijk welke plantensoorten hier staan, trek dit door in je buitenkamer voor een mooi geheel. Zelfs met de vormen kun je rekening houden. Heb je een stoere woonstijl? Kies dan voor XL bladeren en stevige vormen. Maak hoekjes en zet verschillende soorten groen bij elkaar en geef het een speelse twist door de hoogte in te gaan met krukjes of plantenstandaards.

4. Maak het leefbaar

Bekijk van te voren goed hoe je de tuinkamer wilt gaan gebruiken. Vind je het belangrijk dat je er lekker kunt zitten, wil je er uitgebreid kunnen tafelen of vind je allebei belangrijk? Door de ruimte functie(s) te geven kun je gerichter op zoek naar meubels die hierbij passen en er een echte leefruimte van maken. Vermijd massieve vormen, kies liever voor lage meubels, die zorgen voor een luchtig en ruimtelijk gevoel. Fijne bijkomstigheid: bij een tuinkamer ben je niet langer beperkt tot alleen buitenmeubels, waardoor je die bijzettafel of kruk dus best even kunt ‘lenen’ van binnen.

Benieuwd of een tuinkamer iets voor jou is?

Kijk op www.verasol.nl voor alle mogelijkheden en een showroom in de buurt.

nog meer: wooninspiratie