4 manieren om buiten met binnen te verbinden

Een tuin is veel meer dan een stuk grond bij het huis. Buiten is net zo goed onderdeel van het interieur en zorgt voor veel extra woonplezier, mits je er eenheid in aanbrengt. Hoe? Wij helpen je op weg. (in samenwerking met Verasol)

Eén geheel

De vloer van binnen naar buiten doortrekken is een goede manier om de tuin en woonkamer met elkaar te verbinden. Probeer drempels zoveel mogelijk te vermijden, dan lijkt het nóg groter, en stem materiaal en kleurtint op elkaar af. Een houten vlonderterras is bijvoorbeeld een goede verlenging van een houten vloer en keramische tegels kunnen zowel binnen als buiten. Liever geen nieuwe vloer, maar wel eenheid? Met een groot vloerkleed in dezelfde tint kun je dit effect ook bereiken. En het mooie is, dit kan zowel met een binnen- als buitenkarpet.

Het hele jaar door

Een veranda brengt buiten naar binnen, maar binnen ook naar buiten. Met een veranda krijg je er flink wat extra vierkante meter woonoppervlak bij. De tuin raakt meer betrokken bij het huis en buiten zitten is eerder regel dan uitzondering. Wachten op mooi weer hoeft niet, want de Profiline veranda van Verasol is uit te bouwen met glazen schuifwanden waardoor ieder pril zonnestraaltje beschut meegepakt kan worden. Want iedereen zit toch graag liever buiten dan binnen?

Er is een grote overspanning mogelijk met maar twee staanders. Hierdoor blijven de zichtlijnen bewaard en kan de ruimte onder de veranda helemaal worden benut. Met de 3 stijlvarianten, 7 standaardkleuren, 8 speciale kleuren en 5 soorten polycarbonaat dakbedekking valt er altijd wat te kiezen, wat je woonstijl ook is.

Tip: wel een veranda, maar liever geen daglicht verliezen in huis? Met een kristalhelder glasdak blijft de natuurlijke lichtinval behouden.

Alles dezelfde sfeer

Een interieur hoeft niet op de drempel naar buiten toe te stoppen. Kies ook op het terras of onder de overkapping voor je eigen stijl en stem kleuren en materialen op elkaar af. Houd je van een stoer gevoel? Trek dit door naar buiten met antraciet kleurige schuttingen, betonlook bloempotten en accessoires van metaal. Herken jij jezelf meer in de landelijke of basic woonstijl, laat dit zien met houten plantenbakken, een grote houten buitentafel en lichte kleuren. Maak het af met sfeerverlichting in de vorm van een lichtsnoer, een tafellamp of led-verlichting in de overkapping. Je zult zien dat het eenheid brengt en beide ruimtes nog meer in elkaar laat overvloeien.

Buitenstebinnen

Een vrij simpele manier om buiten bij binnen te betrekken is het gebruik van groen. Zet zowel binnen als buiten veel planten rondom de pui. Werk gelaagd en gebruik krukjes, tafeltjes en plantenstandaards voor een speels effect. Zelfs met het type groen kun je rekening houden: veel sierlijke planten in de tuin? Pas dit binnen ook toe om de grens nog meer te laten vervagen.

Wil jij je tuin ook bij het huis betrekken met een veranda? Kijk op www.verasol.nl voor alle mogelijkheden. Tip. Vraag ook het Verasol Inspiratie Magazine aan.

nog meer: wooninspiratie