WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een thuiswerkplek inrichten doe je zo

Al mogen we weer terug naar kantoor, stiekem zijn we toch ook een beetje gehecht geraakt aan onze thuiswerkplek. Want wat is er fijner dan een stijlvol ingerichte plek met een fijn bureau, goede verlichting én je eigen koffiezetapparaat in de buurt? Voor iedereen die nog wel wat hulp kan gebruiken bij het inrichten van de werkplek hebben we alle must haves op een rijtje gezet.

vtwonen | styling Cleo Scheulderman, fotografie Jeroen van der Spek

Bureau of tafel

Bij elke thuiswerkplek hoort een bureau of tafel, want ook een grote tafel biedt genoeg ruimte om aan te werken. Zorg er wel voor dat je werkplek opgeruimd is, dat geeft meer rust in je hoofd. Onnodige spullen berg je op achter kastdeuren of in een paar manden. Ben je nog op zoek naar een fijn bureau of een tafel voor je thuiswerkplek? Bekijk dan deze mooie selectie tafels en bureaus.

Een goede stoel

Naast een bureau of tafel is een goede stoel op je werkplek essentieel. Je brengt immers heel wat uren achter je beeldscherm door. Met een ergonomisch verantwoorde bureaustoel voorkom je nek- en rugklachten. Maar je wilt natuurlijk ook een stoel die er mooi uitziet en bij je interieur past. Met deze bureaustoelen kun je moeiteloos een stijlvolle thuiswerkplek inrichten.

vtwonen collectie 2015 | styling Kim van Rossenberg, fotografie Sjoerd Eickmans
vtwonen catalogus | fotografie Jeroen van der Spek

Werkplek verlichten

Werken in een (te) donkere kamer vindt niemand fijn. De kleine lettertjes wil je goed kunnen lezen en daarnaast heeft licht invloed op de productiviteit. Ook helpt het om vermoeidheid en hoofdpijn te voorkomen. Daglicht is één van de belangrijkste lichtbronnen.

Heerlijk wegdromen en naar buiten kijken tijdens je werk? Liever niet. Als je met je gezicht naar het raam werkt, is het contrast tussen het heldere buitenlicht en je computer- of laptopscherm veel te groot. Je ogen moeten zich steeds aanpassen, wat zorgt voor (oog)vermoeidheid. Zorg liever dat je dwars ten opzichte van het raam zit en liever niet te dichtbij. Extra licht nodig en benieuwd welke lampen je het beste voor je werkplek kunt kiezen? Lees hier meer tips over goede verlichting op je werkplek.

vtwonen 09-2017 | styling Kim van Rossenberg, fotografie Sjoerd Eickmans
vtwonen 03-2015 | styling Kim van Rossenberg, fotografie Sjoerd Eickmans

“Door onnodige spullen op te bergen creëer je rust in

je hoofd.”

Opbergen

Door onnodige spullen netjes achter kastdeuren en in manden op te bergen, creëer je rust in je hoofd. Toch hoeft het niet een ongezellig kantoorpand te worden. Stop inspirerende boeken en tijdschriften niet weg, maar laat ze zien in een stoer pronkrek. Hang je lievelingsposters, bijvoorbeeld uit het vtwonen zomerboek, aan de muur en creëer je eigen art wall voor meer sfeer op de werkplek. 

basic werkplek
vtwonen 09-2019 | styling Fietje Bruijn, fotografie Dennis Brandsma

DIY werkplek

Voor iedereen die na twee jaar thuiswerken nog steeds niet de perfecte plek heeft gevonden om te zoomen: ga zelf aan de slag! Dit DIY bureau van het vtwonen klusduo Kim en Richard is én praktisch én mooi. Helemaal als je ‘m een lik verf geeft in een kleur waar jij blij van wordt. En ben je niet aan het werk, dan doet hij ook prima dienst als sidetable of dressoir.

nog meer: wooninspiratie