kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x Logeren aan de mooiste wandelroutes van Nederland

Wandelen is inmiddels uitgegroeid tot volkssport nummer één. En hoe lekker is het om een vakantiehuis aan een wandelroute te hebben, of een hotel om jezelf goed te pamperen na een dag flink doorstappen? Van een suite in Kennemerland tot een huis in het Vechtdal zijn dit de fijnste plekken om te overnachten langs de mooiste wandelroutes.

2pi5s698xnk3_p2400.jpg
v5r5wfr8oj3j_p2400.jpg
y1s5hdr83tsa_p2400.jpg

1. Het prachtige Vechtdal

Wandeldeskundigen bestempelen het het Vechtdal tot een van de mooiste wandelroutes van ons land. Het is een natuurlijke, groene en gastvrije omgeving. Bijzonder ook: je loopt er zelfs gedeeltelijk over het Pieterpad. Na een stevige wandeling is het goed ontspannen bij Villa Poppenallee, een natuurhuisje aan de rand van Dalfsen. Het is heerlijk bijkomen rond de haard in de tuinkamer, waar de kippen op hun gemak rondscharrelen in de tuin. Het vakantiehuis ligt op het landgoed van de eigenaar, maar door de ligging van het huis voelt het alsof je alleen bent. Pluspunt: kinderen zijn de hele dag zoet op de trampoline.  

LEES OOK
Binnenkijken in een boshuis in Barchem

mkl5kh28lq1f_p2400.jpg
l2j5j7p8qsj0_p2400.jpg
1d15q8m85vfw_p2400.jpg

2. Veelzijdig Kennemerland 

Sta voor zonsopgang op en wandel Nationaal Park Kennemerland in. Je waant je even in Zuid-Afrika. Het unieke aan het park is dat het grenst aan zee, waardoor je niet alleen kunt overnachten langs een unieke wandelroute door duin en bos, maar je ook uit kunt waaien op het strand. Suite-suite ligt pal aan het Zandvoortse strand, maar binnen voelt het alsof je op Ibiza zit. Meer bestemmingen op één logeeradres zijn bijna niet te vinden. 

j3c53om8rhj2_p2400.jpg
di25jm38gwb9_p2400.jpg
l0m56az8fa4s_p2400.jpg

3. Schitterend Nijmegen

Het is niet voor niks dat de Nijmeegse Vierdaagse een begrip is, want het is uniek wandelen rondom de grootste stad van Gelderland. Lekker de natuur in, en aan het eind van de dag genieten van een heerlijk hotel na het afvinken van één van de wandelroutes? Bij Hotel Blue zit je goed. In het hart van de stad liggen 30 designkamers verborgen, waar je kunt bijkomen van een stevige wandeling.

w7c5mth89t2m_p2400.jpg
j9y56y88qrh4_p2400.jpg
y8f52ts8b3bz_p2400.jpg

4. De zalige Mooirivier

Vanaf het hotel loop je langs de Overijsselse Vecht wandelroutes die goed te overzien zijn, van zo’n vijf tot tien kilometer lang. Wil je echt even iets anders zien? Wijk dan uit richting Ommen, om te wandelen over de Lemelerberg en de Archemerberg. Deze omgeving is uitgeroepen tot het mooiste wandelgebied van Nederland. Logeren doe je bij Hotel Mooirivier, waar ze niet alleen goed zijn in prettige kamers, maar ook in eten. Het hotel herbergt Restaurant Aan de Oever, dat heel goed te boek staat. En dan is er ook nog dat zalige terras met uitzicht op de rivier…

nog meer: wooninspiratie