WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

DIY: open vakkenkast

Een open vakkenkast is een pronkstuk in een interieur. Bovendien is het een plek voor spullen met een bijzonder verhaal. Wil je zelf een vakkenkast maken net als stylist Eva in Mijdrecht? Volg het stappenplan voor de DIY vakkenkast en klaar is je kast.

Weer verliefd op je huis seizoen 12 aflevering 3 | Eva in Mijdrecht

Dit heb je nodig voor een DIY vakkenkast:

LEES OOK
Nog zo’n mooie vakkenkast zie je in deze nieuwbouw schuurwoning

Zo maak je de open kast:

  1. Schets de vakverdeling op papier.
  2. Bepaal de maat van de DIY vakkenkast.
  3. Laat alles op maat zagen in de bouwmarkt of doe het zelf. De afmetingen van de planken zijn afhankelijk van hoe groot je de vakken wilt hebben. Begin met het zagen van de lange verticale planken, zaag daarna de kleinere horizontale planken.
  4. Deel de kast op in twee modules, maar laat in het midden een deel open.
  5. Bevestig de modules tegen de muur, Eva heeft dit gedaan met Fix All lijmkit van Soudal, maar je kunt de modules ook met schroeven tegen de muur bevestigen.
  6. Maak in het open middelste vak gleuven.
  7. Plaats in die gleuven lamello verbindingsstukken, dit zijn houten ovaaltjes met textuur waardoor ze planken onzichtbaar kunnen verbinden.
  8. Schuif de laatste balken (met lijm) in het middelste vak over de lamello’s heen. Zo klem je die twee modules die je al had geplaatst met extra stevigheid naar de zijkant toe en dan zit het goed vast.
  9. Tot slot kun je de vakkenkast in de grondverf zetten en lakken in een kleur. Eva heeft de kleur Camouflage Green van Flexa gebruikt.

Trots op het resultaat? Maak er een foto van en deel hem op Instagram met #vtwonendiy. Meer klussen voor een creatieve zondag? Bekijk alle DIY’s.

nog meer: wooninspiratie