WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Met je neus in de boter: de hotspots van Antwerpen

Wist je dat het stikt van de leuke plekken en hotspots in Antwerpen? De stad van onze zuiderburen is een walhalla als het om eten, shoppen en slapen gaat. Sla ze zeker even op voor dat volgende weekend weg. 

48j5wih8hxmf_p2400.jpg
9ka5nh289emr_p2400.jpg
bg55fzn87mrc_p2400.jpg

Struinen en shoppen geblazen

Niets lekkerder dan struinen langs ’t Scheldt of een plek zoeken langs de haven om aan het einde van de dag de zon onder te zien gaan. Een geliefde bezigheid van de locals die eerst wat smakelijks halen bij de traiteur voor ze plaatsnemen. In één van de zijstraten vind je trouwens de wekelijkse antiekmarkt met op elke straathoek een bijpassende winkel vol snuisterijen. Liever winkelen om de garderobe uit te breiden? Stap dan eens binnen bij Sienna & Faye

nes5uay8zq17_p2400.jpg
jo456j881aok_p2400.jpg
oeu5jcv8702k_p2400.jpg

De inwendige mens verzorgen

Voor én na het shoppen en struinen is het tijd om lekker te eten en drinken. De Belgen gaan niet voor niets elke zondag op café. Je zou denken dat ze uitgaan tot een kunst hebben verheven. Ga daarom ontbijten bij Pitten & Bonen aan de Lombardenvest, waar het ook fantastisch shoppen is. Drink koffie bij Barchel, eet sushi zoals de locals doen bij Zoawang en kom tot jezelf met een heerlijk glas wijn bij Tannin op het Zuid. In de avond ga je tot slot eten bij het restaurant bij Le Pristine van Sergio Herman, de Nederlander die ook de Belgen niet onberoerd laat. 

hv75uhq88g8m_p2400.jpg
guu5b9y81q5t_p2400.jpg
a5y5bwo8pxi5_p2400.jpg

Logeren bij één van de hotspots in Antwerpen

Houd je van logeren bij één van de leukste hotels in d’Anvers? Dan is Hotel Pilar je stek. Het hotel ligt in het Zuid tegenover het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten aan de Leopold De Waelplaats. De buitenkant is al schoon, zoals onze buren zeggen, maar binnen kijk je pas echt je ogen uit. Liever de drukte van de stad achter je laten? Middenin de natuur bij Meerseldreef ligt een natuurhuisje met hottub op je te wachten. Wel zo lekker na al die uren wandelen door de stad.

nog meer: Hotspots