WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Gooise gids: de leukste hotspots in het Gooi

Het is nogal een uitdaging om slechts een selectie van hotspots in het Gooi op te sommen. Het zijn er zoveel. Te beginnen met alles aan de Loosdrechtse Plassen, plekken op en rond de hei en natuurlijk de gezellige locaties om neer te strijken in Hilversum, Bussum, Naarden en Blaricum. Stuk voor stuk hartstikke leuk!

s2k5kbd8umnp_p2400.jpg
soq55f28qbcf_p2400.jpg
qpe5an88vgzd_p2400.jpg

3 leukerds om aan te schuiven in Hilversum 

Het leuke aan Hilversum is dat je op elke hoek terecht kunt, maar deze mediastad heeft ook een bruisend hart waar je twee favorieten zij-aan-zij vindt. Op het Marktplein tref je allereerst Foodhall Mout, waar je streetfood eet uit zeven verschillende keukens. De zoete aardappelfriet met truffelmayonaise is een aanrader. Aan de overkant zit Wijnbar Vida, waar je uit maar liefst drie terrassen kiest zonder dat het knusheid verliest. Bij de wijnbar drink je een goed glas wijn onder begeleiding van lekkere tapas. Liever de Hilversumse natuur proeven? Bij Proeflokaal de Serre wandel je vanuit het Corversbos zo de gezellige tuin in. Grote kans dat wat je eet ook uit de tuin geplukt is. Van twaalf tot drie geniet je van een lunch, na drieën komt de borrelplank op tafel.

esa5i338i80l_p2400.jpg
8ke5pxp8be0f_p2400.jpg
qjt542j8qqba_p2400.jpg

Lekkere terrassen in het Gooi

Voor een beetje internationaal gevoel hoef je heus niet naar Amsterdam, er zijn genoeg hotspots in het Gooi om uit te kiezen. Voor een plek aan de hei is De Eendracht in Blaricum je stek. Het is genieten van een lekkere bio-limonade met een snee landbrood na een mooie wandeling. Ook het Muiderslot is een hotspot, daar is pop-uprestaurant Sterk Water neergestreken deze zomer. Je proeft heerlijke gerechten, terwijl je tussen de gangen door het slot verkent. 

LEES OOK
Hotspot alert: 5x overnachten in Utrecht

jz85w9c8ewll_p2400.jpg
gwz5sqx8ivum_p2400.jpg
8025qx38z0qz_p2400.jpg

Tijd om te shoppen en relaxen 

Als iets goed kunt in het Gooi, dan is het shoppen! Naarden-Vesting zit vol mooie boetieks, maar ook Bussum en Hilversum hebben veel in huis. Zo werd de Bussumse Spiegelstraat verkozen tot leukste winkelstraat van Nederland. Niet gek want kijk maar eens hoe leuk Jikx & Things is. En in de Gijsbrecht van Amstelstraat in Hilversum raak je niet uitgegeten of gekeken. Het wemelt daar van de delicatessen. Even bijkomen van het struinen en shoppen? Ga langs Studio Release aan de Havenstraat voor een lekkere massage. Ze zijn trouwens ook op zondag open, dat is pas een zen begin van je dag. 

lxb5khh8w2ml_p2400.jpg
l2q5e1789go0_p2400.jpg
wu35bky8m9ol_p2400.jpg

Blijven logeren bij hotspots in het Gooi

Wil je nog een dag genieten van al die hotspots in het Gooi? Blijf gewoon slapen. Villa Trompenberg is het leukste boutiquehotel van Hilversum en bij Havenlake Village in Kortenhoef is het alsof je weken op vakantie bent. Abcoude is misschien net kantje boord het Gooi, maar voor Hotel De Witte Dame maken we graag een uitzondering, want mooi dat ze is!

nog meer: Hotspots