Tips om een smalle gang groter te laten lijken

vtwonen weer verliefd op je huis | Eva in Alblasserdam | hal met zwarte trap en kast en lichtbruine verf op de muur Beeld vtwonen 12-2020 | Weer verliefd op je huis | styling Eva van de Ven | fotografie  Barbara Kieboom
Beeld vtwonen 12-2020 | Weer verliefd op je huis | styling Eva van de Ven | fotografie Barbara Kieboom

Een lange, smalle gang heeft zo zijn charme. Helaas zit er ook een nadeel aan: de ruimte kan snel klein en ‘opgepropt’ ogen. Met deze tips laat je een smalle gang groter lijken – zonder dat dit afdoet aan de sfeer! Watch and learn.

Lees verder onder de advertentie

Werk de hoogte in

Door de nadruk te leggen op de hoogte van de gang, zal de smalheid van de ruimte minder opvallen. Hoe je dat doet? Simpel. Kies voor langwerpige items zoals een hoge kapstok of een kunstwerk dat je hoog ophangt. Hierdoor ligt de nadruk op hoe hoog de gang is en niet op hoe breed (of dus eigenlijk smal) hij is.

Ga voor lichte kleuren

Donkere kleuren komen sneller op je af. Iets wat je niet wilt in een smalle, lange gang. Ga dus voor lichte kleuren – ook op het plafond en op de vloer. Heb je een donkere vloer en wil je deze liever niet helemaal onder handen nemen? Er zijn genoeg langwerpige vloerkleden (zoals deze runner) die je kun gebruiken.

Less is more

We snappen het: accessoires zijn geweldig. Toch willen we je aanraden om in een smalle hal niet compleet los te gaan met opvallende details en frutsels. In een kleine ruimte geldt less is more. Want door veel accessoires kan de gang uiteindelijk rommelig gaan ogen en dit draagt niet bij aan een ruime uitstraling.

Lees verder onder de advertentie

In een kleine ruimte geldt: less is more

Spiegeltje, spiegeltje, aan de wand…

Spiegels hebben de kracht om iedere ruimte groter te laten lijken. Zo ook een smalle gang. Hang verschillende spiegels op of ga voor één groot exemplaar. Door het spiegelbeeld zal de gang direct ruimtelijker ogen.

Vergeet de vloer niet

Om een ruimte groter te laten lijken, leg je het laminaat of de houten vloer in de breedte. Door de horizontale lijnen lijkt de ruimte breder. Wil je de gang juist langer laten lijken? Dan leg je de vloer in de lengte. Wat ook helpt om de gang optisch groter te laten lijken, is een gietvloer of naadloze vloer.

Lees verder onder de advertentie

Bye smalle gang, hallo licht

Hoe meer daglicht in een ruimte, hoe groter hij lijkt. Nu heb je in de gang meestal niet veel mogelijkheden om licht binnen te laten, dus is het belangrijk om alle kansen te benutten. Kies bijvoorbeeld voor lichtdoorlatende raamfolie in plaats van gordijnen en vervang een dichte deur naar de woonkamer of keuken door één met veel glas.

Shop moois voor in de hal...