DIY: 3-in-1 kast

Zwart onderstel Lowercase, 81x35x12, zwarte kledinghangers van Hay, set van 5, hanglamp Nordlux Milford, 33,5×20 cm (hxØ), vloerkleed van zeegras, Ø 120 cm (vtwonen.nl). Loopfiets (veloretti.nl). Karamelkleurige katoenen tas van Repose Amsterdam (fishonthemoon.com). Bruine wollen hoed (stradivarius.com). Helm cream (banwood.com). Jassen, sjaals en muts, schoenen (stories.com). Kinder bodywarmer (zara.com). IJzeren letter P (stoermetaal.nl). Lichtkussen is zelfgemaakt van schuim, 81×35 cm (abs-schuimplastichuis) met linnen stof (deboerenbonthal.nl). Donkerbruin kussen Futon Aki cushion, 60x34x3-4 cm (woodchuck.nl). Leren tasjes, rieten hoed, rieten tasje, kinderschoenen privébezit. Beeld

Deze kast is een echte multitasker. Wel zo handig in de vaak krappe hal, want hierin hang je niet alleen je jas op, er is ook genoeg opbergruimte voor sjaals, schoenen en rondslingerende hockeysticks. En dan kun je er ook nog even op gaan zitten om je schoenen aan of uit te trekken. In deze DIY laten we zien hoe je deze 3-in-1 kast zelf maakt.

Lees verder onder de advertentie

Dit heb je nodig voor de DIY 3-in-1 kast

Deze kast is 162 cm breed, 182 cm hoog en 35 cm diep en is gemaakt van berken multiplex van 18 mm dik. De multiplexplaten en alle andere benodigdheden vind je onder meer bij Karwei. Handig: je kunt hier je hout op maat laten zagen. Zo hoef je zelf niet meer in de weer met een zaag.

Voor de hoge kast:

Lees verder onder de advertentie

Voor de lage kast:

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Gereedschap en andere benodigheden:

Zo maak je het

Hoge kast:

Lees verder onder de advertentie
 1. Zaag of laat het materiaal zagen volgens de materiaalstaat.
 2. Boor in de 2 zijpanelen van de hoge kast in het midden en 10 cm vanaf de bovenkant een gat met speedboor 25 mm voor de roede.
 3. Boor in de deurtjes gaten van 35 mm voor de inboorkastscharnieren.
 4. Schuur de gezaagde kanten glad.
 5. Boor in de kopse kant van de bovenplaat, tussenplaat en onderplaat gaten van 8 mm voor de deuvels.
 6. Doe dit ook in de zijplaten op het gedeelte van 32,8 breed boven, onder en de tussenplaat, zodat je een ruimte tussen onderplaat en tussenplaat van 31,4 cm hebt.
 7. Boor de gaten in de achterplaat voor de deuvels rondom en laat deze overeenkomen met de onderplaat, tussenplaat en zijplaten.
 8. Maak alles stofvrij.
 9. Lijm de deuvels in de achterplaat, lijm daarna de onderplaat en tussenplaat vast aan de achterplaat.
 10. Bevestig 1 zijkant, daarna de bovenplaat aan de zijkant en tenslotte de laatste zijkant aan de andere platen.
 11. Klem het geheel af en laat drogen, haal overtollige lijmresten weg.
 12. Bevestig de roede in de gaten.

Voor de lage kast:

 1. Zet dit op dezelfde manier in elkaar als de hoge kast maar dan zonder tussenplaat.
 2. Bevestig de schappendragers in de kast op de gewenste hoogte (net iets uit midden krijg je twee verschillende maten, handig voor diverse maten schoenen).
 3. Bevestig de kasten op de onderstellen.
 4. Monteer de twee kasten aan elkaar.
 5. Leg het schap van 29×77,2 op de schappendragers.
 6. Monteer de inboorkastscharnieren in de deurtjes, bevestig de muurplaatjes in de kast en klik de deurtjes erin.
 7. Stel de deurtjes af.
 8. Boor een gat in de kast met een speedboor van 10 mm voor de inboor druksnappers.
 9. Stel de druksnappers af, zodat de deurtjes mooi vlak doorlopen.
Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Shop de stijl

Kim en Richard

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Kim van Rossenberg en Richard van Meerveld vormen niet alleen een liefdeskoppel (mét twee kinderen) maar ook hét vtwonen klusduo. Voor DIY projecten vullen zij elkaar perfect aan: Kim komt met de ideeën en Richard maakt het. Mooi én haalbaar is altijd de basis van hun ontwerpen. Hout is favoriet, van underlayment tot hergebruikt eikenhout. En voor de nieuwsgierigen: jawel, deze twee bevlogen klussers vergaderen soms ook in bed over een DIY project. Benieuwd naar alle vtwonen DIY projecten? Die vind je hier!

Bron: vtwonen 3-2020 | productie & styling Kim van Rossenberg | uitvoering Richard van Meerveld | fotografie Sjoerd Eickmans | assistentie Hester de Koning