WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

DIY: zeepdispensers

Kenmerkend aan een spa? Alles voelt en oogt zen – zelfs de flacons. Zeg je chaotische verzameling vaarwel en verwelkom deze klassieke basic flessen! Met deze simpele DIY van blogger Dorothee van The Fresh Light haal je dat spa-gevoel in huis.

vtwonen 07-2020 | DIY zeepdispenser | The Fresh Light

Dit heb je nodig

  • neutrale bruine zeepdispensers van glas of kunststof
  • witte kleefletters 
  • afplakband
  • eventueel een witte markeerstift

Eenheid geeft rust

We kennen allemaal wel de mooie flacons van merken als Aesop, Meraki en Rainpharma, die je tegenwoordig op veel interieurfoto’s terugziet. Maar eerlijk is eerlijk: je hebt vast ook wel producten in huis staan die minder mooi ogen, zoals flesjes shampoo, douchegel en handzeep. Zeg je chaotische verzameling voortaan maar vaarwel en schaf een paar mooie, transparante bruine zeepdispensers aan. Deze zijn in glas of kunststof te koop voor een paar euro. De inhoud van je nieuwe dispensers schrijf je op het flesje, bij voorkeur op een eenvoudige, basic manier.

vtwonen 07-2020 | DIY zeepdispenser | The Fresh Light
vtwonen 07-2020 | DIY zeepdispenser | The Fresh Light

Witte kleefletters

Als belettering heb ik gekozen witte kleefletters, in ‘helvetica’, een simpel, neutraal en tijdloos lettertype. Deze letters worden op vellen verkocht en je kunt ze bij de meeste schrijfwarenwinkels vinden. Let er wel op dat je voor weerbestendige kleefletters kiest, zodat je flacons ook onder de douche lang mooi blijven. Om de onderzijde van je tekst recht uit te lijnen, gebruik je papieren afplakband, washi of andere tape als hulpmiddel. Zorg er ook voor dat de spaties tussen de letters identiek zijn, voor een gegarandeerd mooi eindresultaat.

Duurzaam

Daarna is het tijd om de flacons te vullen. Verschillende cosmeticamerken bieden in ecologische zakjes navulproducten aan. Een ideale en duurzame combinatie met je eigen zeepdispensers!

Home spa

Tijd om te genieten van een heerlijk spa moment in je eigen badkamer! Maar hoe zorg je voor meer rust in de badkamer? Kies voor handdoeken in neutrale kleuren als wit, beige of grijs. Deze springen minder in het oog wanneer ze eens blijven rondslingeren en vormen een eenheid met de rest van je badkamer. Mooie accessoires kunnen geven een luxe touch. Tot m’n persoonlijke favorieten horen ongetwijfeld de collecties van het Belgische Libeco en het Japanse Kenkawai. Groen in je badkamer zorgt dan weer voor extra ontspanning. Voeg tropische planten toe voor een instant vakantiegevoel! En tot slot is een heerlijk geurende kaars onmisbaar om in een zen modus te komen. Geniet ervan!

The Fresh Light

Dorothee Dubois is het gezicht achter The Fresh Light, een creatieve studio gespecialiseerd in fotografie, styling en visuele concepten. Met haar minimalistische en heldere kijk, creëert ze beelden voor startende en gevestigde merken, creatieve ondernemers, boeken en magazines. Opgeleid als architect gaat ze steeds op zoek naar boeiende composities, gebruikmakend van de schoonheid van natuurlijk licht. Haar passie voor mooie dingen, gaande van interieur en object tot lifestyle deelt ze hier op vtwonen.

nog meer: bloggers