WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

DIY: borduurringen met quote

Een inspirerende quote, stoer woord of lief gedichtje: borduur ze op een lapje stof en geef ze een leuke plek in je interieur. Of maak iemand anders blij met deze DIY, want zo’n hippe borduurring met gepersonaliseerde tekst is een persoonlijk cadeautje. Blogger Dorothee van The Fresh Light legt uit hoe je een borduurring maakt.

DIY: borduurringen met quote

Dit heb je nodig

Bestel alles wat je nodig hebt voor deze DIY online.

  • lapje stof met grove weefstructuur (katoen of linnen) of speciale borduurstof
  • borduurring
  • borduurgaren
  • borduurnaald
  • schaar
  • textiellijm

Voorbereiding

Als je niet regelmatig aan het knutselen bent, zul je eerst al het materiaal bij elkaar moeten verzamelen. Borduurbenodigdheden vind je bij hobbywinkels of bij gespecialiseerde handwerkzaken. Deze borduurringen en de borduurstof komen van The Stitching Room in Brasschaat. Denk terwijl je shopt na over de leuke quote of persoonlijke tekst die je wilt gaan borduren. Denk ook na over een passende kleur en lettertype, zodat deze DIY helemaal jouw ding wordt.

Om je op weg te helpen, zijn er websites als Stitchpoint of Crossstitch waar je een gratis kruisjessteekpatroon kunt maken en downloaden met een zelf gekozen tekstje en lettertype erop.  Dit patroon kun je vervolgens printen en wordt het voorbeeld voor je DIY-borduurwerkje.

DIY: borduurringen met quote
DIY: borduurringen met quote

Aan het borduren

Knip een stuk borduurstof iets groter dan je borduurring en span deze goed op de ring. Vervolgens ga je met borduurgaren en naald aan de slag. Weet je niet goed hoe je moet borduren met een kruisjessteek? Op YouTube vind je talloze video’s met meer uitleg. Afhankelijk van hoe snel je borduurt en de lengte van de tekst ben je hier 1,5 tot 3 uur mee bezig. Borduren zorgt niet alleen voor een leuk eindresultaat, het proces is erg ontspannend.

Decoreren maar

Is de quote klaar? Dan kun je de randen langs de borduurrand afknippen. Span de stof opnieuw strak op en vouw de randjes naar achter, om ze vervolgens op de borduurring te plakken met textiellijm. Zoek een mooi plekje uit en hang de ring met een spijker aan de muur.

Vond je dit leuk om te doen en ben je blij met het resultaat van je eerste DIY? Maak dan nog enkele borduurringen, nu je toch alle materiaal in huis hebt. Het wordt alleen maar leuker als je verschillende borduurwerkjes gaat combineren. Zo kun je een inspirerende compositie maken, door ze bijvoorbeeld speels tussen andere decoratie items op een wandplank te plaatsen. 

The Fresh Light

Dorothee Dubois is het gezicht achter The Fresh Light, een creatieve studio gespecialiseerd in fotografie, styling en visuele concepten. Met haar minimalistische en heldere kijk, creëert ze beelden voor startende en gevestigde merken, creatieve ondernemers, boeken en magazines. Opgeleid als architect gaat ze steeds op zoek naar boeiende composities, gebruikmakend van de schoonheid van natuurlijk licht. Haar passie voor mooie dingen, gaande van interieur en object tot lifestyle deelt ze hier op vtwonen.

nog meer: bloggers