WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Funda finds: deze eco-villa midden in de natuur wil je echt even zien

De favoriete vrijetijdsbesteding van de vtwonen-redactie? Het afspeuren van Funda naar de mooiste en meest bijzondere woonparels. Ons oog viel dit keer op deze energieneutrale, vrijstaande woning midden in de natuur. Daarin waren we niet alleen: binnen één dag was de eco-villa meer dan 10.000 keer bekeken…

Energieneutraal

De spiksplinternieuwe woning uit 2020 ligt in de plaats Wolfheze (tussen Arnhem en Wageningen) in Gelderland. De tuin heeft een oppervlakte van maar liefst 1150 vierkante meter. Hierin vind je een ruime, verwarmde veranda en een groot grasveld met vrij uitzicht. De woning ligt namelijk midden in de natuur, aan de bossen en heide van Wolfheze. Ook is er een regenwater terugwinning reservoir met pomp in de tuin ingegraven. De 144 vierkante meter woonoppervlak is verdeeld over een luxe woonkeuken, 4 slaapkamers en 2 kleurrijke badkamers. Verder is deze eco-villa volledig energieneutraal. Dit betekent dat je dankzij onder meer zonnepanelen, goede isolatie en een warmtepomp niet meer energie nodig hebt dan wat je zelf opwekt.

Het prijskaartje

Doe eens een gok: hoeveel betaal je voor al dit moois in het oosten van het land? De vraagprijs staat op € 1.100.000. Dat komt neer op een flinke vierkante meterprijs van € 7.639. (Wat overigens nog niets is vergeleken met de vierkante meterprijs van deze Amsterdamse villa aan het Vondelpark.) De grote lap grond zit niet bij deze deze meterprijs in, maar zou dan een stuk lager uitvallen. Gaat het je budget wat te boven? Plaatjes kijken kost gelukkig niets én geeft volop inspiratie voor je eigen huis.

Deze woonstijl bij jou thuis

Laten we eerlijk zijn: lang niet iedereen heeft zo’n waanzinnige tuin en zoveel eigen grond. Zeker in de Randstad is dat uniek. Maar toch kun je al veel doen met je balkon, patio of stadstuin. Verwijder waar het kan tegels en wissel het in voor groen en plantenborders. Is dat geen optie? Zet dan mooie potten neer met kleurrijke of juist klassieke planten en bloemen. Houd het geheel – net zoals deze woning in Wolfheze – fris door te kiezen voor een tuinset in speelse, zomerse kleuren. Heb je de nieuwe lichtgewicht tuinmeubels van Jotex bijvoorbeeld al gespot?

Hotel chic

Verder valt op dat er binnen veel diepe kleuren worden gebruikt voor een hotel chic-look. In de woonkamer is bijvoorbeeld gekozen voor een donkere, kobaltblauwe muur met een doorkijkje naar de speelse gele wand van de hal. De kleurrijke stoelen van fluweel in de eet- en woonkamer versterken de kleuren in de woonkamer. Door daarnaast te kiezen voor glazen deuren met zwart staal oogt de ruimte toch licht en lijkt de ruimte groter.

Kleurrijke badkamers

Ook de twee badkamers staan in het teken van kleur. Vrijwel alles is volledig betegeld met geometrische stenen in turquoise en saliegroen. In combinatie met de gouden en zwarte details geeft dit een warme en rustige look. Je eigen badkamer een snelle upgrade geven? Vervang dan de greepjes, deurklinken en eventueel kranen in je woning door zwarte of messing gouden varianten. Een paar nieuwe deurknoppen kunnen al een wereld van verschil maken. Vergeet ook de ijzerkleurige verlichting en gootsteenstop niet. Zorg wel dat je binnen één ruimte dezelfde kleur kiest, zodat het geheel niet rommelig wordt.

Bekijk hier meer foto’s van de woning op Funda.

nog meer: binnenkijken