WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5x binnenkijken in een moderne loftwoning

Een loft heeft een paar opvallende kenmerken: de woning is een grote open ruimte, heeft waar mogelijk verschillende levels en is vaak licht. En dat brengt veel mogelijkheden met zich mee. Zo vertelt een van de bewoners: ‘De vide – waar vroeger de kantoorruimtes van het loodgietersbedrijf waren – is nu helemaal van de kinderen, wij leven beneden.’ Welke moderne loftwoning is jouw favoriet?

zwarte keuken
Bank Arketipo, lounge chair Hans Wegner, kinderwagen Van Dijk Toys, bijzettafel onbekend. Booglamp Arco van Flos, berberkleed, scheidsrechtersstoel, dressoir, mushroom lamp van Elio Martinelli, Saarinen-Tulip Chairs van Knoll, boekenrek Marktplaats. Design bolkast gekregen van de ouders van Bob. Eettafel Deens design jaren 50 en roestvrijstalen stoel onbekend. Hanglamp House Doctor, lamp Jieldé, televisie Siemens, vintage reclamebord van brillenzaak ouders Bob.

Creatieve loftwoning

Marieke en Jelle hadden maar een fractie van een seconde nodig om toe te slaan: dit gekke huis moesten ze kopen. Binnen een paar weken maakten ze van deze voormalige werkplaats een creatieve loftwoning, met uitgesproken kleuren en gewaagde materialen. ‘De vide – waar vroeger de kantoorruimtes van het loodgietersbedrijf waren – is nu helemaal van de kinderen, wij leven beneden’, vertelt Marieke. De grote open ruimte geeft dat typische loftgevoel en de vide zorgt voor een open zicht naar boven. Binnenkijken in een creatieve loftwoning in Haarlem.

Blanco canvas

grijze bank
Zitzak Sage x Clare. Bank GlobeWest. Kleed meegenomen uit Turkije. Vintage salontafel eBay. Stoelen gekocht via Gumtree en opgeknapt door Madeleine. Peer-kunstwerk gemaakt van Marimekko-stof.

Als een blanco canvas, zo ziet Noor haar witte loft in Amsterdam Nieuw-West. ‘Bij wit staat alles goed en het oogt ruimtelijk’, vertelt ze. ‘In mijn vorige huis had ik een vintage-stijltje, maar dat paste hier niet. Ik kocht alles nieuw, het Scandinavische trekt me aan. Als ik nu door mijn huis loop dan denk ik elke keer weer: wow. Het is zo’n luxe om dit te kunnen doen. De gallery wall duurde denk ik nog het langst om te maken. Ik hou van de werken van Kat Klerks, afgewisseld met prints van mijn zus en een doek van Atelier Sukha.’ Kijk binnen

Verstopte keuken

rotan kastje lampen
Geadopteerde plant, schaal It Flinkeboskje, hanglampen Egg of Columbus van Seletti, tafel Habitat, vloerlamp Muller Van Severen voor Valerie Objects. Overig onbekend.

Eerlijk is eerlijk: de studio die Elisa ging bezichtigen, was klein en onhandig ingedeeld. Maar de Finse interieurontwerper zag meteen de potentie. Met grondig verbouwen en slimme opbergtrucs maakte ze van de kleine loft een rustig, ruimtelijk appartement. Als je binnenkomt, sta je meteen in de keuken. Maar dat voelt niet zo: met uitzondering van het fornuis zitten alle grote en kleine apparaten verborgen achter deuren. Zelfs de gootsteen zit in een kast. ‘Alle kasten zijn glad, strak en lichtgrijs geverfd. Zolang je het maar subtiel houdt, blijft het leefbaar.’ Binnenkijken

LEES OOK
5x binnenkijken in een kleurrijk en speels gezinshuis

Speeltuin

vloerkleed plant
Behang Fountain of Life van ByALex. Vintage klimrek uit een school. Vintage glijbaan Marktplaats Vloerkleed Rozenkelim. Schelpwandlamp HKliving.

Loes beschouwt haar Nijmeegse loft als een speeltuin. ‘Ik vind rust in het geëxperimenteer met vormen, kleuren en materialen.’ Het verbouwde klooster met monumentale allure is echt haar domein. En met een achtergrond als grafisch ontwerper weet ze dat ‘details de doorslag geven’. Kleuraccenten helpen om de eigenheid van meubels, wanden en ruimtes te onderstrepen. ‘De kleuren lijken op elkaar, maar ik varieer graag ton sur ton, met een grijze ondertoon. Elke kleur is een mengkleur uit verschillende kleurenwaaiers.’ Die ‘eenheid in verscheidenheid’ is frappant geslaagd. Neem een kijkje

Gezien in New York 

witte keuken
Geadopteerde plant, schaal It Flinkeboskje, hanglampen Egg of Columbus van Seletti, tafel Habitat, vloerlamp Muller Van Severen voor Valerie Objects. Overig onbekend.

Voor haar reiswebsite bezoekt Pauline ’s werelds beste designhotels. Niet verwonderlijk dat haar alles-in-één-loft voelt als een hotelsuite. In die vele hotels vindt ze haar favoriete designers, zoals het Belgische ontwerpersduo Muller Van Severen. ‘Hun werk is over de hele wereld bekend. Ik kwam in zowel New York als Kopenhagen de Standing lamp van hen tegen.’ De poster van Nina Bruun en het lampje daaronder zag ze in een Deens hotel. Haar interieur is een mix van ingetogen en lichtelijk over de top hotelinterieurs. ‘Mijn voorkeur gaat uit naar Scandinavische sfeer. Ik ben toch meer introvert dan extravert.’ Binnenkijken

Shop de stijl…

nog meer: binnenkijken