WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5x binnenkijken in een kleurrijke kinderkamer

Het duurt niet lang meer voordat het nieuwe schooljaar begint. Voor velen is dit dan ook het ideale moment om de kinderkamer een make-over te geven. Kun je daar wel wat inspiratie bij gebruiken? Neem een kijkje in deze 5 kleurrijke kinderkamers.

slaapkamer ideeën kind
Op de kamer van Maggie een wandrek met bureau van String. Print van Parijs door Famille Summerbelle, Batgirl-print van Mini & Maximus, stoel van een rommelmarkt. Links in het rek modernistisch poppenhuis Villa Sibis van Sirch. Poppetjes van Petit Depot, karpet uit Marokko, lamp House Doctor, kledingkast vintage. Herkomst overig onbekend.

Tropische sfeer

Annabel en haar gezin van surfers en skaters verbouwden een voormalige apotheek in Haarlem tot een licht huis vol kleuraccenten. ‘Belangrijk was dat het huis heel licht zou worden. Ik ben opgegroeid in tropische landen en licht is voor mij onmisbaar’, vertelt ze. Die tropische sfeer voerde ze ook door in de slaapkamer van dochter Maggie. Onder het bed zitten lades voor meer opbergruimte. ‘Op deze manier mis je de ruimte niet in huis.’ Ook de surfplanken en skateboards van het gezin zijn deel van het interieur. ‘Dit is een huis met kinderen en een plek waar geleefd wordt en dat mag je best zien.’ Kijk binnen.

Eigen stempel

kleurrijke kinderkamer
Poef uit Zuid-Afrika, bed tweedehands. Indiase plaid Earth Tribe. Gestreept kleed Ikea. Overig onbekend.

Het huis van Paula en haar gezin uit Melbourne dankt zijn huidige warme karakter aan Paula’s liefde voor kleur en bloemen en hun gezamenlijke passie voor kleurrijke vintage. ‘De oorspronkelijke witte muren maakten het makkelijker om er onze eigen stempel op te drukken’, zegt Paula, die kunstenaar en illustrator is. ‘Onze stijl? Je zou het bohemian of eclectisch kunnen noemen, met veel vintage, maar er is niet echt één stijl of thema. We vullen ons huis gewoon met items die we allemaal mooi vinden.’ Zo ziet dat eruit.

Ode aan oud

Kinderkamer jongens inspiratie
Muurverf Pitch Black van Farrow & Ball. Dekbedovertrek en bijzettafel Ikea. Plaid en vloerkleed Kwantum. Plafond- lamp Karwei. Overig onbekend.

Niet alleen het huis van Hilda en Daan, ook hun interieur is een ode aan oud. ‘Het is hier één grote kringloop’, vertelt Hilda. ‘Veel komt uit tweedehandswinkels of van Marktplaats. Ik vind het heerlijk om te kijken wat daar allemaal te koop is.’ Ook voor de kinderkamers scharrelde ze alles bij elkaar. ‘Als je datgene wat je koopt zelf leuk vindt, past het vaak bij elkaar. Verder ben ik niet zo kritisch, ik neem vrij snel een beslissing. Ik ben ook niet gehecht aan spullen. Bij ons thuis staan geen dure items of designstukken waarvoor we lang hebben moeten sparen.’ Binnenkijken.

LEES OOK
5x binnenkijken in een voormalige school

Azuurblauw

vtwonen 05-2021 | kinderkamer met een konijn op het nachtkastje en een regenboog wanddecoratie met wandplanken
Muurverf Histor Geest van Histor, bed Piet Hein Eek, beddengoed Garbo & Friends, bijzettafel Ferm Living, nachtlamp schelp Little Dreamers, konijnenlamp Heico. Wandhanger Etsy, spaarpot MaisonNL, Fisher-price camera van Roos geweest, mand met witte handvaten Olli Ella, mandje vintage, doosje Maileg, boek Vakantie van Blexbolex.

Hij is restaurator van historische houten huizen en molens. Logisch dat Bart het huis waar hij met Roos en hun kinderen woont origineel wilde houden. Inclusief het kleurpalet uit die tijd. Want een huis in de zeventiende eeuw had echt niet altijd de kleuren van een schilderij van een Hollandse Meester, dus bruin, bordeauxrood en crème. Zalmroze, okergeel en azuurblauw waren juist een trend in die tijd. Daarom voerden ze deze kleuren door in het hele huis, zoals het azuurblauw in deze kinderkamer. Wil je het hele huis bekijken? Binnenkijken in een authentiek Zaans huis vol pasteltinten.

Gek gezinshuis

open kledingkast
Kledingkast en spiegel Ikea, bed Oeuf NYC. Tapijt en goudkleurige spots Made. Verf op de wanden Blush en Light Peachblossom van Little Greene. Beddengoed Snurk. Poster Picasso Musée d’Orsay in Parijs.

Een voormalige broodfabriek werd het nieuwe thuis van Diede en haar gezin. Met kleur en verrassende interieurideeën toverde ze het om in een heerlijk, lekker gek, gezinshuis. ‘Om extra woonoppervlakte te creëren, offerden we de hoogte van de eerste verdieping op en kozen we voor een aparte box als inpandige tweede verdieping. Daar is het domein van onze dochters en mijn werkplek op de vide. De ramen aan de voorkant kun je als een harmonica inklappen. De leefruimte wordt hierdoor één groot balkon.’ Diede liet veel muren klinisch wit, maar was niet bang om verder los te gaan met kleur. ‘Het is hier groot, hoog en licht, daar overheerst kleur niet gauw.’ Binnenkijken

Shop kleur voor de kinderkamer

nog meer: binnenkijken