WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Badkamer inrichten: zo doe je dat

Meten, indelen, sanitair kiezen, offertes aanvragen… Waar begin je als je een badkamer wilt inrichten of verbouwen? Geen zorgen, met dit handige en makkelijke stappenplan creëer je binnen no time een droombadkamer.

vtwonen 13-2019 | styling Liza Wassenaar, fotografie Alexander van Berge

Stap 1: Meten en indelen

Bouw- of verbouwplannen? Een nieuwe badkamer inrichten begint met meten en indelen. Zet verbouwplannen zo uitgebreid mogelijk op papier. Maak een plattegrond op schaal, teken de looplijnen in en denk goed na over de draaihoeken van deuren en kasten. Kom je er zelf niet uit? Hulp inroepen van een specialist, bijvoorbeeld een aannemer of badkamerspecialist, is altijd een goed idee. Zo kun je samen kijken naar je wensen en wat haalbaar is.

Stap 2: materialen kiezen

Bepaal vervolgens de stijl van de badkamer. Houd je van chic of juist van stoer? Maak een moodboard, dan krijg je een duidelijk beeld van je wensen. Op basis daarvan kun je bepalen welke materialen bij je droombadkamer passen. Ga je voor tegels, mozaïek, beton ciré, tadelakt, natuursteen of hout op de muren en de vloer?

Met deze tips creëer je een stoere badkamer met betonlook.

Stap 3: kies je sanitair

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als het om het sanitair gaat. Sterker nog, zonder sanitair geen badkamer. Wil je een bad, een douche of allebei? En komt er een toilet in de badkamer? Om je alvast op weg te helpen, zetten we alle voor- en nadelen van allerlei soorten sanitair op een rij in onze special vtverbouwen badkamer.

Stap 4: de juiste verlichting

Ondanks voldoende daglicht, is kunstlicht noodzakelijk in de badkamer. Een paar inbouwpots of een groot spreidlicht zorgen voor voldoende verlichting. Tip: kies voor dimbare spots, zodat je ook ontspannen kunt douchen of badderen als het moment daar om vraagt. Daarnaast moet alle verlichting waterdicht, geaard en dubbel geïsoleerd zijn.

Stap 5: offertes aanvragen

Op basis van de indeling en materiaalkeuze kun je een offerte laten maken door een aannemer of badkamerspecialist. Door meerdere offertes aan te vragen, kun je verschillende prijzen met elkaar vergelijken. Ga je met een offerte akkoord, dan worden de technische tekeningen gemaakt, de bestellingen geplaatst en kan het echte werk beginnen! Heb je jouw badkamer verbouwd? Deel het resultaat via #vtwonenbijmijthuis.

Wist je dat vtwonen ook een eigen badkamercollectie heeft? Ontdek het hier!

nog meer: badkamer inspiratie