WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo koop je kunst die bij jou (en je woonstijl) past

Kunst is een waardevolle toevoeging aan een interieur. Het maakt het karakteristieker en persoonlijker. Vind je het lastig om je eigen smaak op dit gebied te ontdekken? Met deze vier tips gaat het je zeker lukken. Zo koop je kunst die bij jou past. 

Zo koop je kunst die bij je past

1. Doe inspiratie op

Voordat je een kunstwerk gaat kopen, kun je het best eerst rondshoppen wat jou nou echt aanspreekt. Kijk rond op Pinterest of bezoek een museum dat je interessant lijkt. Ook op Instagram kun je veel inspiratie vinden, bijvoorbeeld op Kunst Kijken, waar Ko & Kho je meenemen naar interessante tentoonstellingen en bijzondere kunstverhalen vertellen. 

2. Kijk goed naar je interieur

Het kan mooi zijn als de kunst goed bij je persoonlijke stijl en smaak past. Kijk daarom eerst naar je eigen interieur. Welke kleuren en materialen komen terug? Op basis daarvan kun je bepalen welk kunstwerk goed past. Fietje koos in Apeldoorn voor verschillende items van Werk aan de Muur. Zo past de afbeelding van een schilderij van de Oostenrijkse kunstenaar Gustav Klimt boven de bank goed bij de rest van het interieur.

vtwonen weer verliefd op je huis aflevering 1 seizoen 13 | stylist Fietje in Apeldoorn I zo koop je kunst

Laat je bij de keuze voor kunst vooral leiden

door je eigen smaak

3. Ga voor het juiste formaat

Ook niet onbelangrijk: het formaat. Het ideale stuk is niet te groot, maar ook zeker niet te klein. Bepaal waar het moet komen te hangen en probeer eventueel eerst hoe een groot wit vel staat. Zo kun je zien of het kunstwerk qua formaat past. Tip: bij veel galerieën kun je een kunstobject eerst huren en later pas beslissen of je het wil kopen. Wel zo handig. 

4. Een kunstwerk kopen

Na al het oriënteren is het tijd om een werk aan te schaffen. Dat kan voor elke prijs. Heb je een expositie bezocht die indruk heeft gemaakt? Vaak verkoopt de museumwinkel posters van de kunstenaar in kwestie. Andere leuke online-shops die betaalbare kunst verkopen zijn Etsy, Desenio en Society6.

Wil je wat meer geld besteden en een origineel werk aanschaffen? Bezoek dan eens een galerie. Met de Kunstkoopregeling kun je bij veel galeries kunst kopen op afbetaling, zonder rente te betalen. Wil je graag afwisselen? Kijk dan eens bij een Kunstuitleen, waar je voor een bepaald bedrag per maand een kunstwerk kunt huren. 

nog meer: Woonstijl