WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een beige bank is dé musthave voor een rustgevende woonkamer

Sommige mensen zien hun huis als de ultieme plek om flink uit te pakken met kleur, terwijl anderen liever wonen in een oase van rust. Behoor jij tot de laatste groep? Dan hoort daar tenminste één ding in huis bij: een beige bank. Waarom? Dat vertellen we je maar al te graag.

vtwonen 09-2021 | Lichtdoorlatend plisségordijn lichte bank met vloerkleed en rotan fauteuil
Lichtdoorlatend plisségordijn in kleur Linnenbeige (18074) vanaf € 204,39. m.m.v. karwei.nl (vtwonen EVC vloer in kleur Oat), ikea.nl (bank Söderhamn), bemz.com (linnen bankhoes), zarahome.com (linnen plaid, zwarte schalen, witte vaas), stories.com (schoenen), aimetestudio.com (houten stoel Pierre), puurdesign.nu (bruine stoel Roly Poly van Driade), casagitane.com (rond kussen Tronc), newworks.dk (tafellamp), bauwerkcolour.com (muurverf in kleur Mykonos). Overig privébezit.

De basis van de woonkamer

Een bank is misschien wel het meest bepalende item in iedere woonkamer. Het zet de toon voor de rest van de sfeer en is daarnaast ook het startpunt vanuit waar je verdere keuzes maakt voor de rest van de inrichting. Dat is niet alleen zo omdat de bank een van de meest gebruikte meubels in huis is, maar natuurlijk ook omdat hij relatief veel ruimte in beslag neemt ten opzichte van andere items.

LEES OOK
Zo decoreer je een minimalistisch huis

De beige bank: een rustpunt

Dat een beige bank rustgevend is, komt heus niet zomaar uit de lucht vallen. De kleur beige heeft namelijk van nature een rustgevende werking. Waarom dat is? Beige is een kleur die vaak wat meer op de achtergrond blijft. Het is alles behalve overheersend en wordt dan ook vaak als basis gebruikt. Door de kleur op de voorgrond te zetten, geef je je hele woonkamer een fijne rustige uitstraling. De kleur beige straalt vertrouwen, goedheid, zuiverheid en onschuld uit. En laten dat nou net stuk voor stuk de woorden zijn waarvan wij meteen een rustig gevoel krijgen!

Deze beige banken raden we aan

Staat de ideale beige bank er niet tussen? Kijk dan nog even op je gemak verder tussen de rest van de beige banken.

nog meer: Woonkamer