5 tips om de perfecte bank te vinden

beeld vtwonen Beeld

Een nieuwe bank is niet zomaar een aankoop, maar een waarvan je jarenlang plezier wilt hebben. Waar moet je op letten, behalve de afmetingen en de kleur? (in samenwerking met Eijerkamp)

Lees verder onder de advertentie


1. Waar ga je de bank voor gebruiken?

Stap één in het bepalen wat voor jou een ideale bank is, is nadenken over de functie. Waar ga je hem voor gebruiken, en hoeveel personen moeten er comfortabel op kunnen zitten? Is een driezitsbank genoeg voor jullie tweeën of is een hoekbank beter? En is de bank vooral een mooie blikvanger of gaat er ook echt op geleefd worden, door kleine kinderen of gamende pubers?

2. Waar komt hij te staan?

Bij het bepalen waar de bank komt te staan houd je rekening met de zichtlijnen. Wat wil je kunnen zien vanaf de bank? De tv, de speelhoek van de kinderen, de tuin of juist de openhaard of houtkachel? Houd ook rekening met de looproutes in huis, want de bank mag geen sta-in-de-weg zijn.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld


3. Past de bank in de woonkamer?

Aan een meetlint alleen heb je niet genoeg. Belangrijk is ook de ruimte die de bank gevoelsmatig inneemt. Een slimme truc is kranten op de grond leggen in de afmetingen van de bank. Dan wordt de verhouding met de kamer ‘voelbaar’ en besluit je misschien om toch een maatje kleiner (of groter) te kiezen. Of op zoek te gaan naar een twee- en een driezitsbank in plaats van een hoekbank.

Lees verder onder de advertentie

4. Stof of leer, en welke stijl?

Na al deze functionele afwegingen wordt het écht leuk: welke bank past het best bij jouw woonstijl? Kom je daar zelf niet uit, laat je dan inspireren door de vtwonen Stijl Studio’s bekend van het tv-programma vtwonen ‘Weer verliefd op je huis’ en vtwonen Verhuist exclusief bij Eijerkamp. Misschien is de bank het begin van een heel nieuw interieur.

beeld vtwonen Beeld


Lees verder onder de advertentie

5. Zit de bank lekker?

De diepte van de zitting bepaalt samen met de juiste zithoogte en de hoogte van de rug van de bank of je makkelijk rechtop kunt blijven zitten of dat je er juist in onderuit kunt zakken. Proef zitten is de beste manier om hierachter te komen. Maak eventueel een afspraak met een interieurontwerper van Eijerkamp. Deze zoekt aan de hand van een plattegrond en foto’s van de ruimte samen met jou naar een bank waarvan je nog jaren plezier hebt.