WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Wandtegels in de woonkamer: zo gebruik je ze op een gezellige manier

Wandtegels in de woonkamer kil? Nee hoor, niet als je ze met de juiste meubels en accessoires combineert. Kijk de kunst af bij Naomi en Damian uit Noordwijk. De zachtroze tegels geven juist een romantische sfeer aan de woonkamer.

vtwonen weer verliefd op je huis seizoen 15 aflevering 1 Liza in Noordwijk

Mat of glanzend?

Ga je voor glanzende of matte wandtegels in de woonkamer? Die keus is vrij bepalend. Glanzende tegels geven een ruimte namelijk vaak een luxe uitstraling. Ook zijn glanzende tegels doorgaans makkelijker schoon te maken dan matte. Vandaar dat ze vaak gebruikt worden in badkamers.

Voor de woonkamer kun je daarentegen beter kiezen voor matte wandtegels. Waarom? Matte tegels hebben een natuurlijke en rustigere uitstraling. Daarbij doen ze niet snel aan een badkamer of zwembad denken. Hierdoor maak je wel een statement, maar wordt de wand niet te overheersend. 

Romantische tegel

Liza koos voor zachtroze wandtegels van Douglas & Jones bij Naomi en Damian uit Noordwijk. Deze wandtegel is de ideale combinatie tussen de woonsmaken van het stel. Liza: ‘Damian wilde graag een statement maken in de woonkamer en Naomi houdt van een romantische woonstijl. De zachtroze tegels over de hele wand halen het beste van beide naar boven.’ 

LEES OOK
Bekijk hier hoe stylist Liza de rest van de woning een make-over gaf

Eenheid

Tuurlijk is de keuze van een wandtegel bepalend voor de sfeer in de woonkamer. Maar uiteindelijk gaat het ook om hoe je de tegels combineert met meubels en accessoires. Natuurlijke materialen en zachte stoffen geven een tegelwand een zachtere uitstraling. Tegen de muur plaatste Liza een grote op maat gemaakte bank. ‘Dat geeft sfeer en biedt veel opbergruimte.’ 

Door te kiezen voor accessoires in dezelfde kleur als de muur creëer je eenheid, en dat geeft rust. De warme kleur van de muur in Noordwijk komt bijvoorbeeld terug in de kandelaar, salontafel en de rode waaier.

nog meer: Woonkamer