WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

vtwonen classic: alles over de slide barn opbergkast

Misschien wist je al dat vtwonen een eigen collectie heeft. Misschien heb je zelfs al iets in huis. Met items van vloertegels tot verlichting is die kans best aanwezig. Sommige van deze producten zijn al jaren immens populair. Om deze toppers te erkennen, krijgen ze het label ‘vtwonen classic’. Het eerste item dat dit erelintje ontvangt is de slide barn opbergkast, uniek vanwege z’n schuifdeur.

grijze barn slide opbergkast

Schuiven met de slide barn opbergkast

Wat een plaatje, deze kast. Het is geen wonder dat ie al jaren ontzettend populair is. Met z’n basic design en landelijke touch is het een perfect match met elk interieur. Het meest opmerkelijke en bijzondere kenmerk van deze kast is natuurlijk de enkele schuifdeur. Dit maakt hem niet alleen anders dan al zijn neven en nichten met gewone kastdeuren, maar het maakt hem ook flexibel. Omdat de kast áchter de schuifdeur aan beide kanten hetzelfde is, kun je zelf bepalen aan welke kant je mooi servies wilt uitstallen en aan welke kant je prullaria wilt opbergen. Of je zet aan beide kanten verschillende stijlen servies en geeft de kast zo met één zwengel een andere uitstraling.

grijze barn slide opbergkast

Flexibele kastenwand

Toen de ontwerper van de kast, Tanja Saarberg, op een editie van de vt wonen&design beurs door de keuken van het trendhuis van stylist Marianne Luning liep, zag ze een stijlvolle, praktische kast staan. Zo iets moet ik voor vtwonen maken, dacht ze. En zo ontstond het idee voor de barn slide kast: lades aan de onderkant, planken aan de bovenkant en een schuifdeur als speelse afwerking. De kast heeft naast z’n robuuste look ook prachtige details: van de houtnerf die je subtiel door de verf ziet tot de stoere zwartmetalen rail en grepen. En natuurlijk die schuifdeur die de kast zo veel stylingmogelijkheden geeft. Helemaal leuk: Tanja zet het liefst een paar exemplaren naast elkaar, waardoor een indrukwekkende, robuuste kastenwand ontstaat waar je lekker veel in kwijt kunt. Zo heb je de looks en flexibiliteit van een inbouwkast, zonder de kosten en moeite ervan.

grijze barn slide opbergkast

“Ik zag een kast in Mariannes trendhuis en dacht: zoiets moeten we voor vtwonen maken”

– Tanja Saarberg, ontwerper Barn Slide opbergkast

Zo stylen jullie de kast

Een vtwonen kast bij vtwonen-fans thuis, dat vráágt om mooie plaatjes. Bekijk de hashtag #vtwonenbarnkast en ontdek hoe anderen de kast gestyled hebben. Heb je zelf een barn slide opbergkast in huis? Deel ‘m via Instagram met deze hashtag en laat zien hoe jij ‘m stylet.

Shop de barn slide opbergkast

Deze klassieker maakt al jaren woonkamers en keukens mooier en praktischer. En dat blijft hij gelukkig nog wel even doen. Wil jij ook een barn slide opbergkast in huis? Shop hem hier!

nog meer: Wooninspiratie