WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Tof idee: ga voor een trap in leer-look

Hoewel de trap vooral functioneel is en de schakel tussen twee verdiepingen betekent, kan een beetje extra aandacht voor dit gedeelte in huis geen kwaad. Met spannende materialen maak je van iedere trap een opvallende blikvanger waar je niet meer omheen kunt.

In samenwerking met Upstairs Traprenovatie

Een jasje van leer-look

We horen je denken: een trap in leer-look? Jazeker, het decor Leather van Upstairs Traprenovatie geeft je trap een spannende en moderne uitstraling en is weer eens wat anders dan bijvoorbeeld een houtstructuur. De reden dat styliste Fietje in aflevering 6 van ‘weer verliefd op je huis’ dit decor koos is de stoere uitstraling. Het is net als met een leren jack; een goede basic die nooit uit de mode raakt. Met deze leatherlook geef je je trap wél de uitstraling van echt leer, maar heb je niet de specifieke eigenschappen van een natuurproduct. Zelfs na jarenlang gebruik behoudt het decor zijn kleur en kwaliteit en is je trap volledig kras- en slijtvast.

Toef staal

Wil je de sfeer in de hal rustig houden, kies er dan voor de complete trap in deze lederlook uit te laten voeren. Of doe als Fietje en combineer het decor met witte stootborden, waardoor de donkere treden lijken te zweven. Liever wat meer pit? Dan is Steeltwist een speelse aanvulling. Hierbij worden de lederlook treden afgewerkt met blauwstalen neuzen wat de trap een stoere knipoog geeft. Bovendien is door deze toepassing het uiteinde van de traptrede beter zichtbaar en voelbaar waardoor je onbewust je voet beter op de trap zet. Stem de kleuren en materialen in de rest van de hal zoveel mogelijk af op de trap voor een mooi geheel.

Een nieuwe trap binnen één dag

De speciale overzettreden van Upstairs worden over de bestaande treden heen geplaatst, waardoor de meeste trappen in een dag kunnen worden gerenoveerd. De gladde afwerking van deze lederlook is kras- en slijtvast en heeft geen onderhoud nodig, dus het schuren en schilderen van de trap is meteen verleden tijd. Ook aan de veiligheid is gedacht, want in alle decors zit standaard een (onzichtbare) antisliplaag verwerkt, waardoor je met een gerust hart (op sokken) van boven naar beneden kunt. Al blijft traplopen natuurlijk altijd een beetje oppassen geblazen, helemaal voor kleine kinderen!

Maak de sfeer compleet

Een trap zonder trapleuning is niet alleen kaal, maar ook onveilig. Waarom deze dan niet laten matchen met de stijl van je trap? Fietje koos in Amersfoort voor een basic ronde witte leuning, omdat het een mooi geheel vormt met de achterwand. Maar ook een blauwstalen leuning is mogelijk. De ‘finishing touch’ geef je met trapverlichting. De LED-verlichting wordt in de traptreden verwerkt en zorgt voor een indirect licht. Behalve dat het de trap een extra luxe uitstraling geeft, zorgt het ook voor een veilig gevoel in het donker.

Kan jouw trap wel een make-over gebruiken? Ga naar upstairs.nl en ontdek welke oplossing het meest bij jou en je woonstijl past.

nog meer: Wooninspiratie