WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Schoenen aan in huis: waarom dat een slecht idee is

Er zijn twee soorten mensen: zij die met hun schoenen door het huis lopen en zij die ze uittrekken bij de voordeur en dit ook aan hun gasten vragen. Schoenen in huis dragen lijkt misschien onschuldig, toch kleeft er een enigszins vies verhaal aan vast.

Bacteriën

Verschillende onderzoeken wijzen uit dat als je een paar schoenen langer dan een maand draagt (buiten, uiteraard), er bij 93 procent van de schoenen E.coli-bacteriën onder de zool zitten. Waar dit dan vandaan komt? Volgens de onderzoekers is het afkomstig van uitwerpselen van honden, katten, vogels en andere dieren, maar ook van de grond van openbare toiletten. Deze bacteriën zijn volgens het onderzoek voor het grootste gedeelte onschadelijk voor volwassenen, maar kunnen wel schadelijk zijn voor kleine kinderen die over de grond kruipen en van alles in hun mond stoppen. Schoenen in huis dan toch maar uit doen!

Allergieën

Last van allergieën? Dan is het uittrekken van je schoenen bij binnenkomst welicht een goede oplossing tegen extra allergische reacties. Schoenen nemen ook pollen en schimmels mee naar binnen, die weer effect op je gezondheid hebben. Heb je tapijt, dan blijven deze organismen langer leven dan op laminaat, hout, beton of plavuizen.

Schoenen opbergen: wat een lekkere binnenkomer!

Opbergen

In plaats van je schoenen aan te houden, is het voor ieders gezondheid beter om ze in een mooie schoenenkast, handig schoenenrek of gewoon op de grond in de gang neer te zetten na binnenkomst.

Fijne opbergers voor in de gang…

nog meer: Wooninspiratie