Ruimteverdelers: deze items kun je inzetten als roomdivider

beeld vtwonen Beeld Weer verliefd op je huis ' Noordeloos. Fotografie: Barbara Kieboom | Styling: Frans Uyterlinde
Beeld Weer verliefd op je huis ' Noordeloos. Fotografie: Barbara Kieboom | Styling: Frans Uyterlinde

Soms wil je een kamer gewoon even kunnen verdelen. Of dat nou is om de ruimtes van verschillende personen te scheiden of om te zorgen voor een gevoel van geborgenheid en rust. Een kamerscherm werkt natuurlijk prima als ruimteverdeler, maar het is zeker niet de enige keus die je hebt. Deze items kun je allemaal inzetten als roomdivider.

Lees verder onder de advertentie

Zitbank

Een bank hoeft niet altijd tegen de muur te worden geplaatst. In tegendeel: in een grote ruimte kan een bank ook perfect worden ingezet als roomdivider. Door de bank in het midden van de woonkamer te plaatsen, kun je de ruimte onderbreken. Je maakt de zithoek meer afgescheiden en daarmee ook extra geborgen en knus. Houdt daarbij wel altijd rekening met de loopruimte. Het moet wel praktisch blijven.

LEES OOK
Dit doet een roomdivider met de woonkamer

Sidetable

Hetzelfde geldt voor een sidetable of haltafel: ook die hoeft niet altijd tegen de muur te staan. Een lange en smalle sidetable, zoals dit zwarte teakhouten exemplaar, kan in de woonkamer goed worden ingezet als ruimteverdeler. Zorg voor extra afscherming door hoge items op de sidetable te plaatsen. Denk aan grote vazen met mooie takken, planten of grote windlichten.

Planten

De ideale roomdivider voor groenliefhebbers? Je voelt ‘m al aankomen: planten. In principe zijn veelmsoorten planten in te zetten als roomdivider, als je maar een beetje fantasie gebruikt. Zo dienen hoge planten logischerwijs op zichzelf al als ruimteverdeler. Denk bijvoorbeeld aan een aantal palmen zoals deze naast elkaar. Maar ook kleinere plantsoorten kunnen dienen als roomdivider als je een plantentafel of een plantenbak zoals deze gebruikt om ze de hoogte in te krijgen.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Deze planten werken perfect als roomdivider

Vakkenkast

Extra opbergruimte én een ruimte verdelen? De vakkenkast is de ideale kandidaat. Afgezien van het feit dat je spullen in kunt opbergen, is het de perfecte plek voor woondecoratie. Van ornamenten tot waxinelichthouders en planten. Houd er wel rekening mee dat in een open kast alles te zien is. Puilt de kast uit van de accessoires en opbergers dan kan dat onrustig en rommelig ogen. Maar gezelliger wordt het in ieder geval wél.

Kamerscherm

De klassieker onder de roomdividers: kamerschermen. Niet zo gek, want het zijn scheidingswanden die je echt overal kunt plaatsen. Maar die moeten er dan wel een beetje goed uitzien… Wat dacht je bijvoorbeeld van dit kamerscherm met rotan look? Ook een fijne bijkomstigheid: in de breedte nemen kamerschermen veel minder ruimte in beslag dan de andere items.

LEES OOK
DIY: roomdivider van latten

Lees verder onder de advertentie

Net even anders

Wil je de ruimte verdelen zonder daarvoor grote spullen in de ruimte te zetten? Dan zijn er ook andere oplossingen. Een vloerkleed bijvoorbeeld. Een XXL karpet kan een ruimte niet letterlijk verdelen, maar kan dat wel optisch doen. Zo krijg je toch een beetje dat gevoel van aparte leefgebieden, maar bespaar je ook ruimte. Een andere optie is om de kamer te verdelen met behulp van verf. Zo kun je een deel van de kamer in een andere kleur schilderen, of werken met abstracte vormen.

Roomdividers shoppen…

Bron: Weer verliefd op je huis ' Noordeloos. Fotografie: Barbara Kieboom | Styling: Frans Uyterlinde

Lees verder onder de advertentie