WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Nicolette Fox: ‘nooit eerder keek ik zó uit naar een schoon en opgeruimd huis’

Het voorjaar is aangebroken en dat betekent voor velen tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak. Nicolette Fox, hoofdredacteur van vtwonen, houdt er normaal niet zo van. Tot dit voorjaar. Nooit eerder verlangde ze zó erg naar een schoon en opgeruimd huis. Benieuwd waarom en waar zij zo naar uitkijkt?

vtwonen 04-2021 | Portret van Nicolette voor vtwonen 04

“Nooit eerder jeukten mijn handen zó om te gaan

opruimen en schoonmaken.”

Schoonmaakkriebels

Je kunt mij echt geen poetser noemen, maar nooit eerder jeukten mijn handen zó om te gaan opruimen en schoonmaken als dit voorjaar. De kriebels die je normaal al krijgt van de eerste felle zonnestralen in huis, die hebben wij zo’n beetje tot de tiende macht met onze nieuwe aanbouw in wording. Een verbouwing die op z’n zachtst gezegd nogal uitloopt. Overal gruis en fijnstof, spullen die tijdelijk ergens anders, en dus behoorlijk in de weg staan… Je wilt niks liever dan je mouwen opstropen en eindelijk de boel schoon en op orde hebben.

Verlangen

Maar veel verder dan stofzuigen en afstoffen komen we nu nog niet. Zolang er gezaagd en geschuurd wordt en zolang opgestapelde meubels nog niet kunnen doorschuiven naar de aanbouw, moet ik op mijn handen blijven zitten en toekijken. Dus probeer ik mezelf maar zoet te houden met serieuze verlanglijstjes, met dromen van wat ik zeker wél voor elkaar ga krijgen als de aanbouw straks klaar is. Nog even los van het inrichten en neerzetten van de mooie vintage-vondsten die ik de afgelopen maanden op sites als eBay en Whoppah heb gescoord. Ik heb het over klussen waar je normaal gesproken een beetje tegenop ziet, maar waar ik me nu enorm op verheug. Simpele dingen die enorm veel voldoening gaan geven. Ik noem er een paar:

  • De kersverse ramen lappen van de prachtige nieuwe pui die we krijgen.
  • De houten vloer – nu grauw en grijs gelopen – schoonschuren en in de olie zetten.
  • Het kleed van zolder halen om prinsheerlijk uit te rollen in de nieuwe aanbouw.

En dan deze Grote Droom: de nieuwe kastenwand inruimen die in de bijkeuken gaat komen. Waarin alles wat nu rondslingert, van sportspullen tot gereedschap, van jassen tot laarzen, een logische plek krijgt. Alles helemaal opgeruimd, ik kan niet wachten.

Liefs,

Nicolette Fox

nicolette.fox@dpgmediamagazines.nl • instagram @nicolette_fox

nog meer: Wooninspiratie