WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Maak van je open trap een blikvanger

Een open trap renoveren lastig? Welnee, een trap in de woonkamer biedt juist heel veel mogelijkheden. Zo kun je hem lekker laten ‘blenden’ in je interieur of juist extra op laten vallen. Wij zetten de voordelen én afwerkingsopties van een open trap op een rij.

In samenwerking met Upstairs

1. Ruimtelijk effect

Eén van de grote pluspunten van een open trap is de luchtige uitstraling met veel lichtdoorval. Doordat er geen stootborden tussen de treden zitten, kun je letterlijk door de open trap heen kijken. Dit zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Vooral als de trap zich in de woonkamer bevindt, lijkt de ruimte hierdoor optisch groter. Zeker in kleinere woonruimtes is dat een groot voordeel.

2. Makkelijk te renoveren

Als de trap ook nog eens mooi gerenoveerd is, geeft dat gelijk je hele interieur een upgrade. Zijn de treden versleten of beschadigd? Dan kun je kiezen voor enkelzijdige of dubbelzijdige bekleding. Bij die laatste variant worden de treden aan zowel de boven- als onderkant gerenoveerd. Dit zorgt ervoor dat je trap een mooi geheel vormt én vanuit alle hoeken aan verzorgde aanblik biedt.

3. Pronkstuk in huis

Gebruik je veel hout in je interieur en wil je je trap extra op laten vallen? Het decor Raja Black van Upstairs Traprenovatie geeft je trap een spannende en luxe uitstraling. Om die reden koos stylist Liza in aflevering 3 van ‘Weer verliefd op je huis’ voor dit natuurlijk gewolkte decor met een marmerstructuur. Door de kleurnuances van donkergrijs naar zwart en het decoratieve reliëf past dit decor heel mooi in een strak en modern interieur.

4. Match met de muur

Het kan heel mooi zijn om de kleur van de muren te matchen met je nieuwe trap, zo vormt alles nog meer een geheel. Liza stemde de kleur van de achterwand af op het gekozen decor Raja Black van Upstairs Traprenovatie, wat zorgt voor rust en eenheid. De donkere kleurtint zorgt er bovendien voor dat accessoires, zoals grote tropische kamerplanten, extra goed tot hun recht komen.

5. Weinig onderhoud

Tot slot is een open trap heel makkelijk te onderhouden. Lees: geen stootborden waar zwarte strepen op kunnen komen doordat mensen er met hun schoenneuzen tegenaan stoten. Stof en vuil veeg je gemakkelijk weg en je kunt er vanuit alle hoeken goed bij. Of je nu kiest voor een betonlook, marmerlook of lederlook, schuren en schilderen is verleden tijd. Kan niet makkelijker, zo ziet je trap er altijd tiptop verzorgd uit!

Is jouw trap toe aan een nieuwe look? Op www.upstairs.nl ontdek je welke oplossing het beste bij jouw interieur past.

nog meer: Wooninspiratie