WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Het geheim van een slaapkamer waarin je écht goed slaapt

Droom jij ervan om als een blok in slaap te vallen? Zorg er dan voor dat de slaapkamer een oase van rust is. Van customized bed tot heerlijke geur: deze vier ingrediënten krijgen het voor elkaar.

In samenwerking met Swiss Sense

Het geheim van een slaapkamer waarin je écht goed slaapt

Het bed: ontwerp-het-zelf

Het finetunen van de nachtrust begint natuurlijk bij de basis: een bed waarin je vorstelijk slaapt. Dit exemplaar uit de collectie van Swiss Sense ziet er niet alleen elegant uit, het is ook groot genoeg om het gedraai van je partner moeiteloos te kunnen negeren. Het bed is gemaakt van massief eikenhout en daarmee een vriend voor het leven. De slanke pootjes en afgeronde hoeken geven een verfijnde twist. En het mooie: van de afmeting tot de kleur en de manier waarop het bed ligt: je stelt het helemaal zelf samen. Kleine slaapkamer? Deins ook dan niet terug voor een royaal model. Juist in een kleine ruimte – zoals hier te zien is in de slaapkamer van de bewoners uit aflevering 7 van ‘Weer verliefd op je huis’ – maak je een statement. Voor extra comfort is er de elektrisch verstelbare bedbodem. Ideaal als je nog even tv wilt kijken of een boek lezen.

Exclusieve tips van stylist Marianne

Het matras: een match made in heaven

Volgende stap: het vinden van een goed matras. Niet alleen je lichaamsgewicht bepaalt wat een goede match is, maar ook of je een rug-, zij- of buikslaper bent. Stylist Marianne kiest voor de bewoners van ‘Weer verliefd op je huis’ voor dit heerlijke matras uit de collectie van Swiss Sense. De micropocketveren zorgen voor een gelijkmatige ondersteuning en drukverlaging waar het lichaam dat nodig heeft. Zélfs aan de zijkant van het matras. Dat maakt dit ontwerp ook geschikt voor mensen die twee verschillende matrassen nodig hebben – maar wel graag tegen elkaar aan kruipen ’s nachts. De afritsbare tijk is te wassen op maximaal 40 graden, zo slaap je áltijd in een fris bed.

In deze video deelt stylist Marianne nóg meer tips om van de slaapkamer een oase van rust te maken.

Het geheim van een slaapkamer waarin je écht goed slaapt

“Kies qua lakens voor een stof die goed ademt zoals katoen, katoen-

perkal of katoen-satijn”

De lakens: zacht & ademend

Knisperend fris, zijdezacht en een lust voor het oog: zo zien we onze lakens graag. Investeer in goede lakens, gemaakt van een natuurlijke stof. Mijd synthetische materialen zoals polyester of nylon, want die houden lichaamswarmte vast. Kies in plaats daarvan voor een stof die beter ademt, zoals katoen, katoen perkal of katoen-satijn.

Het geheim van een slaapkamer waarin je écht goed slaapt
Het geheim van een slaapkamer waarin je écht goed slaapt

De kamer: wegdromen naar verre oorden

En dan is het tijd voor de finishing touch: een lekkere geur. Want die versterkt het gevoel van ontspanning. Een verse bos bloemen op het nachtkastje doet wonderen, maar er zijn ook andere manieren. Zet bijvoorbeeld eens een geurkaars of wat geurstokjes neer. Of gebruik een interieurspray of olie diffuser – de laatste fungeert ook meteen als sfeerlampje. Stylist Marianne kiest voor de luxe producten uit de Moments geurcollectie in de geur Good Morning Sunshine van Swiss Sense, met verleidelijke tonen van amber en vijg. En ja, die ruiken net zo zonnig als de naam doet vermoeden. De mooie verpakkingen mogen er trouwens ook zijn.

Shop de stijl

Ook zin in een slaapkamer waarin je beter slaapt dan ooit tevoren? Shop nu de producten uit de collectie van Swiss Sense die stylist Marianne in aflevering 7 van ‘Weer verliefd op je huis’ gebruikte.

nog meer: Samenwerking