Heerlijk warm: dit zijn de voordelen van vloerverwarming

beeld vtwonen Beeld

Een aangename temperatuur maakt van je huis een thuis, helemaal als je met blote voeten over een verwarmde vloer loopt. Maar welk type vloer gaat het beste samen met elektrische vloerverwarming en wat kun je nog meer doen om zoveel mogelijk uit je vloerverwarming te halen? Wij zetten het op een rij.

Lees verder onder de advertentie

In samenwerking met Woninginrichting-Aanhuis.nl

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Rust en ruimte

Met elektrische vloerverwarming als hoofdverwarming houd je ruimte over in huis. Omdat er geen radiatoren meer nodig zijn aan de wanden, kun je veel meer kanten op met meubels en oogt de basis altijd rustig en strak. Ook in aflevering 7 van ‘weer verliefd op je huis’ kon het wat radiatoren betreft wel wat efficiënter volgens styliste Eva: de compacte ruimte stond er vol mee. Nu deze stoorzenders niet langer het beeld bepalen kun je pas echt statements maken met de indeling, kleuren en meubels.

Overal behaaglijk

Elektrische vloerverwarming zorgt ervoor dat een huis constant en gelijkmatig verwarmd wordt. Bang voor koude hoekjes hoef je niet te zijn, de warmte wordt verdeeld over het hele vloeroppervlak. Eva ging in Alblasserdam voor een Marmoleum vloer van Forbo. Een goede keuze, want dit type vloer staat erom bekend dat het de warmte uit de vloer direct doorlaat naar de kamer. Behalve met fysieke warmte kun je een woonkamer ook warmer doen aanvoelen met kleur. Een grijze vloer zorgt voor een stoere betonlook, maar kan ook kil ogen. Met de kleur Duin uit de vtwonen collectie van Forbo gaat Eva voor een mooie middenweg: het stoere grijs zorgt voor een solide basis, de spikkeltjes in de vloer zijn afkomstig van de gebruikte cacaodoppen en zorgen voor een speelse, natuurlijke en warme uitstraling.

Gemakkelijk in gebruik

De elektrische vloerverwarming van Woninginrichting-Aanhuis.nl bestaat uit dunne foliematten waarbij koolstofvezel vulling gebruikt wordt als verwarmingselement. Voordeel hiervan is dat de levensverwachting meer dan 30 jaar is en oververhitting uitgesloten is. Een extra laag reflecterend isolatiemateriaal houdt het extra behaaglijk en voorkomt onnodig warmteverlies. De vloerverwarming is gewoon te bedienen via de thermostaat of met de smartphone. Met de apart verkrijgbare slimme thermostaten en bijpassende internet hub, kun je overal het binnenklimaat beheren. Er zijn zelfs opties om ruimtes afzonderlijk van elkaar te verwarmen.

Milieuvriendelijk

Omdat de thermostaat bij elektrische vloerverwarming zo’n één tot twee graden omlaag kan, scheelt dit niet alleen in de portemonnee, maar help je de natuur ook een handje. Combineer je dit met Marmoleum (de meeste duurzame vloer ooit gemaakt) dan ben je helemaal goed bezig. Dit oer-Hollandse product bestaat namelijk voor het grootste gedeelte uit lijnolie, hars, houtmeel en kalksteen. Van deze gebruikte grondstoffen is bijna de helft gerecycled waardoor de vloer 100% biologisch afbreekbaar is. Het mooie van marmoleum is dat het naast duurzaam ook praktisch in gebruik is. Het kan tegen een stootje, krasje of vlekje, is gemakkelijk schoon te houden en eindeloos te combineren met allerhande kleuren en materialen.

Benieuwd of vloerverwarming iets voor jou is?

Ga naar woninginrichting-aanhuis.nl voor meer informatie en een winkel bij jou in de buurt.

Bron: In samenwerking met Woninginrichting-Aanhuis.nl

Lees verder onder de advertentie