WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Creëer thuis dezelfde sfeer als in je favoriete koffiebar

Klein geluk is… een kop koffie! De fijne sfeer die in de meeste koffietentjes hangt, lijkt ons ‘bakkie’ nog eens extra lekker te laten smaken. Wij tippen je hoe je die relaxte vibe ook thuis neerzet, zodat je de deur niet meer uit hoeft en vanaf nu gewoon zelf de barista bent. (in samenwerking met Siemens)

Hout en staal

Veel koffietentjes kiezen voor een fijne mix van hout en industriële elementen. Door het hout doet de ruimte behaaglijk aan, het industriële maakt het net wat robuuster. Kies bijvoorbeeld voor een eettafel met een massief houten tafelblad en donkergrijze, metalen poten. Kun je niet kiezen tussen die ene Scandinavische kuipstoel of dat ene metalen exemplaar? Groepeer van alles en nog wat rond de tafel!

Zwevende planken

Planken aan de muur bieden een podium voor je mooiste servies en andere koffiespullen. Want natuurlijk heb je net als de echte pro’s aparte koppen en schotels voor je espresso, cappuccino en lungo. En ook accessoires als een melk en suikerset, melkopschuimer, cacaostrooier en een hippe koektrommel mogen niet ontbreken.

Een ingebouwd koffieautotaat of losstaand

Siemens heeft een prachtige collectie inbouwapparaten. Hun inbouwkoffieautomaten zijn bijvoorbeeld heel mooi hoog in te bouwen met bak- of stoomovens, en op ooghoogte te bedienen. Als je investeert in een los koffiezetapparaat of een espressoapparaat, verberg ’m dan niet. Het Siemens EQ.9 espresso volautomaat staat niet alleen prachtig in je keuken, je maakt er, zonder ingewikkelde handelingen, ook nog eens alle soorten koffie mee. Met een druk op de knop een perfecte ristretto, espresso, café crème, latte macchiato of koffie verkeerd tevoorschijn toveren, wie wil dat nu niet?

Deze met internet verbonden apparaten bieden nog een leuke extra: favoriete koffiespecialiteiten van gezinsleden en visite kun je opslaan in een coffeePlaylist in de Home Connect app. Via deze app kun je het apparaat vervolgens ook opdracht geven om de koffie te maken. Jij hoeft er alleen maar een kopje onder te zetten, terwijl jij alle aandacht hebt voor je bezoek.

Behaaglijk hoekje

Creëer een fijne zitplek, zodat je vanzelf de tijd neemt voor je koffiebreak. Denk aan een diepe vensterbank vol kussens om neer te ploffen of misschien is er ergens in de woonkamer of keuken plaats voor een klein barretje. Door in zo’n hoekje ook wat boeken of tijdschriften neer te leggen, sla je twee vliegen in één klap. Even niks moeten, koffie en lekker lezen is alles wat je nodig hebt voor jouw ultieme geniet-moment.

Kalk maar vol

Een muur met schoolbordverf past natuurlijk helemaal in de koffiebar-stijl. Schrijf jullie favoriete koffiesoorten op, deel je favoriete appeltaart recept of teken een donut op de schoolbordmuur. En ben je gek van handletteren? Dan is een krijtwand meteen dé plek om je skills te oefenen.

Bron: in samenwerking met Siemens

nog meer: Wooninspiratie