5 x leer in je interieur

beeld vtwonen Beeld

Leer is robuust, comfortabel en puur natuur. Soms is leer precies wat je nodig hebt om je interieur meer karakter te geven. Van dit ‘leereffect’ laten we je vijf mooie voorbeelden zien. (in samenwerking met Upstairs Traprenovatie)

Lees verder onder de advertentie

1 Leer versterkt het loft-gevoel

De lichte en open leefruimte, waarin je je in New York of een andere wereldstad waant, is nog altijd in trek. In een loft-interieur voeren beton, steen en staal de boventoon, maar ook voor leer is een belangrijke rol weggelegd. De leren bank, liefst in cognac, is een echte klassieker. Door zijn no-nonsense maar toch ook warme uitstraling zorgt deze basic voor een huiselijke sfeer. Heerlijk om na een lange werkdag in neer te ploffen.

2 Leer geeft je huis karakter

Het unieke van leer is dat het alleen maar mooier wordt naarmate je het vaker gebruikt. Door de gebruikssporen wordt het een karakteristiek item in je interieur. Geen leren bank of trap is hetzelfde. Hoe doorleefder, hoe beter.

3 Met leer leg je verrassende accenten

Als je je interieur een tikje stoerder wilt maken, kunnen leren details en accessoires al een groot verschil maken. De handgrepen van leer in de keuken zijn hiervan een mooi voorbeeld. Maar je kunt er ook planken en bloempotten mee aan de muur bevestigen of keukentextiel aan ophangen.

4 Leer leent zich perfect voor ton sur ton

Leer vormt een spannend contrast met andere materialen, zeker als je voor het ton sur ton-effect gaat. Neem de kleur bruin, een slimme keuze als je van comfort, geborgenheid en rust houdt. Als je bij het doorvoeren van de kleur met verschillende kleurnuances en materialen speelt, zoals hout, riet, bamboe en katoen, gaat hij nooit overheersen. In elk palet van kleuren en materialen steelt leer de show. Geen ander materiaal wil je zo graag zien, voelen én ruiken.

beeld vtwonen Beeld

5 Met leer haal je de natuur in huis

Zelfs de meest functionele plekken in huis kun je sfeervol maken met leer. Heb je er bijvoorbeeld weleens aan gedacht om de trap ermee te bekleden? Het leer uit de Zero-collectie van Upstairs Traprenovatie is volledig duurzaam gelooid en vervaardigd. Het onmiskenbare natuurlijke karakter van leer blijft goed zichtbaar, ook als het leer een kleurtje heeft, zoals het nieuwe Olive. En… hoe meer hakken, noppen en puntige neuzen de treden te verduren krijgt, hoe meer hij bij het huis gaat horen. Alsof je nooit een andere trap hebt gehad.

Doe de test en kom erachter welke stijl trap bij jou past.

Bron: in samenwerking met Upstairs Traprenovatie

Lees verder onder de advertentie