WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Deze vloerkleden kun je ook buiten gebruiken

Een vloerkleed zorgt voor warmte en gezelligheid en geeft het interieur een huiselijke uitstraling. En dit geldt echt niet alleen voor binnen, ook buiten zorgt een kleed voor de nodige sfeer. Voor welke variant ga jij? Wij hebben een aantal fijne vloerkleden voor buiten voor je op een rij gezet – of je nu houdt van patronen, simpel, kleurrijk of basic.

vtwonen 08-2016 | kleine tuin bank met kussens tegels | vloerkleden voor buiten
Kussen met blauwe stip, kussen met roze stip, (Fest Amsterdam). Kussen met opgestikte cirkel, bruine plantentafel van House of Seasons, tegels Solostone Beachwood Antracite van vtwonen (www.vtwonen.nl). Tegel Aqua/Clay, tegel Clay/Bleu, ronde potten, rond kleed (Tine K Home). Gouden slippers, handgemaakte keramische beker, blauw-bruin kussen (Household Hardware). Zwart-wit kussen (H&M). Rood kleed (Rozenkelim). Blauw kleed (Storebror). Groot kussen op het bankje is zelfgemaakt van katoenen stof (Jan Sikkes).

Kies het kleed

Kijk eerst goed naar wat voor soort buitenruimte je hebt en wat voor kleed daar goed zou passen. Heb je een smal balkon? Dan past een lange runner daar perfect. Beschik je juist over een groot terras waarbij je wat gezelligheid of eenheid mist? Maak van de buitenzithoek dan één geheel door er simpelweg een vloerkleed onder te leggen. Een kleed heeft namelijk de kracht om verschillende meubels aan elkaar te koppelen tot één setting.

LEES OOK
Zo combineer je vloerkleden in jouw stijl

Voor welke kleur ga je?

Zijn de vorm en afmetingen uitgedacht? Dan is het tijd voor de styling! En een kleed kan meer dan je denkt… Het is een perfecte manier om meer kleur of juist meer rust toe te voegen. Ga je voor meer kleur? Dan is dit vrolijke buitenkleed een goede optie. Lekker zomers!

Als de tuin of het terras bij jou juist al volstaat met kleurrijke accessoires, dan is een vloerkleed met een wat minder drukke print wellicht een beter idee. Dit rustige buitenkleed heeft een patroon met zachte rondingen in een natuurlijke tint. Zoek je juist iets tussen deze twee uitersten in? Dan heeft dit kleed alles in zich: het buitenkleed met niet al te felle kleuren voegt door het patroon toch een speels element toe.

LEES OOK
De mooiste buitentegels voor je tuin of terras

nog meer: Woonaccessoires