vtwonen

Gerenoveerde woonboerderij uit 1920

Sylvia zit vol ideeën, Harrie heeft twee rechterhanden. Wat een geluk dat de oude woonboerderij in het Nederlandse echt op hun pad kwam. Hoewel het pand al drie jaar leeg stond en op een bouwval begon te lijken, was er direct een klik tussen het huis en het stel.

Boerderij én café

Sylvia en Harrie waren op zoek naar een opknapper; een huis waar ze ruimte hadden om samen met Sylvia’s zoons Daan en Luuk te wonen en waar Sylvia haar bedrijf L’Authentique verder kon uitbreiden. Zes jaar geleden gingen ze het huis uit 1920, gebouwd als boerderij én café, bezichtigen. Dat de vloerbalken en de elektriciteitskabels door het vocht waren aangetast, een cv-ketel ontbrak en alle authentieke elementen weg waren, deerde niet: dit ging het worden!

Plankjes raspen

Zes maanden verbouwden ze. Harrie, overdag activiteitenbegeleider maar ook gediplomeerd meubelmaker en timmerman, pakte de basis grondig aan. Oude vloerbalken werden vervangen door nieuwe exemplaren. Hij legde samen met zijn broer de parketvloer in de kamer – ieder plankje is met de hand geraspt voor een oud effect – en de vloer van oude straatklinkers in de keuken. Hij stuukte muren, plaatste de keuken en ontwierp de schouw. Sylvia hielp hem waar mogelijk en nam al het schilderwerk voor haar rekening.

Andere tint

In eerste instantie werden alle ruimtes in wittinten geschilderd en werden de meubelen neergezet die het stel al had. Vanaf dat punt zijn Sylvia en Harrie verder gegaan. “Een huis gaat leven als je erin gaat wonen. Dan weet je wat mooi staat in bepaalde ruimtes en wat bij je past.” En dat bijvoorbeeld een nieuwe kleur niet per se jaren mee moet gaan, blijkt als Sylvia vertelt dat de woonkamer inmiddels al drie keer een andere tint heeft gekregen.

Oude bakkerskast

Omdat Sylvia en Harrie het inrichten allemaal net even anders aanpakken, is een heel sfeervolle en eigen woning ontstaan. Kijk maar eens naar de keuken. De oude bakkerskast en authentieke wasbak kwamen als het ware op hun pad, dus die moesten mee. De rest van de keuken, gekocht bij de bekende Zweedse meubelfabrikant, heeft Harrie eromheen gemaakt. “We geven niet al te veel geld uit aan dure interieurspullen, want misschien willen we volgend jaar weer wat anders.”

Bron: WONEN Landelijke Stijl 03-2016 | Fotografie Anneke Gambon | Tekst Wilma Tjalsma

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties