vtwonen

Landelijke B&B in de Westhoek

De lange rijen witte grafzerken aan het begin van de straat herinneren nog aan de oorlogstaferelen die zich hier een eeuw geleden afspeelden. Vandaag is het echter peis en vree in dit stukje Westhoek. De ideale bestemming voor een weekendje weg van de alledaagse drukte. Dat vonden ook Hilde & Xavier, want zij openden hier hun B&B ‘In ’t Stille Weg’.

Alles gestript

Een tijdsspanne van een kleine eeuw laat onvermijdelijk zijn sporen na op een gebouw. Toen Hilde en Xavier het huis zelf in handen kregen, was het meteen duidelijk dat ze veel werk zouden hebben. Wat ze zeker wilden aanpakken, waren de vroegere varkensstallen. “We speelden al een tijdje met het idee om een B&B te beginnen. Toen bleek dat dat mocht, zijn we de uitdaging aangegaan”, legt Xavier uit. Een forse uitdaging, want goed kon je de staat van de stallen niet noemen. “De stallen hadden nooit als woonruimte gediend, dus er was eigenlijk niks. We hebben alles gestript. Toch hebben we nog enkele oude elementen kunnen recupereren, zoals de houten balken die vandaag in de gastenkamers hangen.”

Op zoek

Voor de aankleding van het interieur was het vooral Hilde die het initiatief nam. “Daar heb ik echt een zwak voor; ik richt graag ruimtes in”, zegt ze enthousiast. “Ik had ook al vanaf het begin voor ogen hoe alles eruit moest zien en welke sfeer het moest uitstralen. Dan was het een kwestie om de juiste meubelen en decoraties te vinden. Daar namen we onze tijd voor, want het is niet altijd eenvoudig om hét perfecte stuk te vinden. Gelukkig ben ik iemand die graag op zoek gaat. De meubelen komen dan ook van zowat overal.” Heel die zoektocht leidde aanvankelijk naar twee gastenkamers op de benedenverdieping, Hortensia en Scabiosa, genoemd naar enkele van de favoriete planten van Hilde. Beide kamers voor twee personen ademen een gelijkaardige, gezellige, landelijke sfeer uit. Begin dit jaar kwam daar ook nog de familiekamer Magnolia bij op de voormalige hooizolder.

Bewust sober

Wie een van de gastenkamers boekt, kan naast een heerlijke nachtrust ook genieten van een van de vele terrassen rond de B&B en uiteraard ook van een uitgebreid ontbijt met verse en vooral streekgebonden producten. “Dat verschilt elke dag, zodat ook gasten die hier langer verblijven telkens iets anders krijgen”, aldus Xavier. In dezelfde prachtige ruimte kunnen gasten op aanvraag ook ’s avonds proeven van de kookkunsten van hobbykok Xavier. Veel andere toeters en bellen in de vorm van faciliteiten zijn er niet, en dat is een bewuste keuze. “We wilden de B&B absoluut sober en eenvoudig houden”, verklaart Hilde. “Allerlei extraatjes, zoals een jacuzzi of een wellnessgedeelte, zouden dat plaatje verstoren. Mensen komen naar hier om maximaal te genieten van de stilte, de rust en het landschap. En daar willen we hen alle kansen toe geven.”

Graag een nachtje logeren in de B&B? Op hun website vind je alle info.

Bron: WONEN Landelijke Stijl april/mei 2016 | Fotografie Caroline Monbailliu | Tekst Bert De Pau

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties