Vervallen hooiberg uit 1892 werd gastenverblijf

Wat doe je als je regelmatig logés in huis hebt, je man twee rechterhanden heeft, jij interieurstyliste bent en de oude hooiberg opgeknapt moet worden? Erin vliegen en een prachtig, landelijk gastenverblijf uit de grond stampen.

waar: Leersum
bewoner(s): Frieda, Jan en Jasper
soort huis: nieuwbouw
trefwoorden: antraciet, landelijk, nieuwbouw

Nieuwe bestemming

De boerderij van Frieda en Jan stamt uit 1892 en rond die periode is de hooiberg ook gebouwd. Jarenlang had de renovatie van hun woonhuis prioriteit, maar vorig jaar hakten ze de knoop door. De vervallen hooiberg moest worden afgebroken en opnieuw opgebouwd. En er moest een nieuwe bestemming voor worden gezocht. Verschillende mogelijkheden passeerden de revue: showroom, winkelruimte, kantoor. Maar het koppel kon ook extra slaapkamers gebruiken voor eventuele logés.

Schitterend gastenverblijf

Zes maanden bouwden Frieda en Jan aan deze prachtige logeerplek, door het stel liefkozend ‘De Bergschuur’ genoemd. Aan de buitenkant oogt de Bergschuur als een authentieke hooiberg. Binnen is het gebouw afgewerkt in een stoere, landelijke woonstijl. “We hebben samen gebrainstormd over zowel het exterieur, dat we zo authentiek mogelijk wilden houden, als over het hout- en stucwerk binnen dat moest aansluiten bij het landelijke karakter van een hooiberg. Jan deed het meeste timmerwerk, zelf ben ik interieurstylist en heb ik de afwerking en inrichting gedaan.”

Leuke reacties

De eerst logés hebben inmiddels in de Bergschuur geslapen. Hun reacties zijn unaniem: “Deze stijl en sfeer willen we thuis ook!” Een geweldig compliment, zo vindt het stel. En ze zouden het zo weer doen, zo’n nieuwbouwproject. “Daar krijgen wij heel veel energie van. ’s Avonds na het eten, als onze tweejarige Jasper op bed ligt, snel onze kluskleren aan en aan de slag. En het resultaat is zo mooi, we zouden er bijna zelf in gaan wonen!”

Shop in hun stijl

Vervallen hooiberg uit 1892 werd gastenverblijf_shopping

Bron: Wonen Landelijke Stijl oktober/november 2015 | Fotografie: Sarah Van Hove | Tekst: Wilma Tjalsma

Vorige artikel Volgende artikel

Laat zien hoe jij woont

Upload jouw foto's

Heb jij een mooi ingericht huis en wil je dit laten zien? Upload dan je eigen foto's en
maak zelf een binnenkijker. Binnengluren bij anderen mag natuurlijk ook.

Gerelateerde artikelen

Shoppen in de stijl van

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Marianne Jacobs op 21 januari 2018 om 20:02

Wat is de kleur van de keuken?

>

vtwonen op 22 januari 2018 om 09:52

Beste Marianne, de kleur van de keuken is een eigen mengeling van bewoonster Frieda. Ze gebruikte als basis de kleur Nero van Carte Colori, maar mengde die zelf nog wat bij om de identieke kleur te hebben van de antracietkleurige deuren (te zien op de 7de foto (bijzettafel voor doorkijkje naar keuken)).

Shop suggesties

Inspiratie suggesties