Statige villa uit 1895 voor een gezin van vier

Het begon met het kiezen van een nieuwe zetel en eindigde met een totale restyling van hun statige villa. Met twee uiteenlopende stijlen was het geen gemakkelijk werk, maar op het eindresultaat zijn Petra en Douwe heel erg fier.

bewoner(s): Petra, Douwe, Lara en Stijn
soort huis: villa
soort bouw: vrijstaand
trefwoorden: eetkamer, landelijk, woonkamer

Verschillende smaken

De statige villa uit 1895, waar Petra en Douwe met hun kinderen Lara en Stijn sinds enkele jaren wonen, voelde vanaf het begin als een thuis. Toch miste er iets. Toen de grote hoekzetel aan vervanging toe was, riepen ze al snel de hulp van styliste Petra Postmus in. “Onze smaken lopen behoorlijk uiteen, maar de sfeerfoto’s op de website van Petra spraken ons beiden meteen aan.”

Compleet gerestylede villa

Omdat ze allebei een drukke baan hebben, nam Petra hen slechts enkele keren mee naar een leverancier en had al snel hun voorkeuren in de gaten. Ze maakte moodboards die ze regelmatig mailde, samen met foto’s en links. Passende elementen herbruikte ze, zoals de eettafel en -stoelen, diverse lampen en de witte servieskast uit de serre, waarvan alleen de onderkast (weliswaar met een nieuwe kleur) naar de eetkamer ging. De grote Maria Theresia-kroonluchter vertrok naar de hal; in de eetkamer, woonkamer en serre kwamen drie kleinere exemplaren te hangen. Twee buitenluiken van weleer kregen een prachtige kleur en vormen nu de blikvanger achter de nieuwe, rechte bank. De houten vloer werd opgeschuurd en vergrijsd. “Goed overleg is essentieel, en kan heel kort zijn”, aldus Petra en Douwe. “We hebben de sleutel afgegeven en alles liep gesmeerd door Petra’s nauwe samenwerking met goede vakmensen. Zelfs wanneer we moeilijk konden inschatten of de antieke Zweedse bank in de serre of een behang in de eetkamer of hal mooi zou staan, wisten we dat we konden vertrouwen op haar advies. We hadden zelf nooit zo’n combinaties durven kiezen maar zijn er enorm blij mee. Onze inrichting is een ontzettend mooie mix geworden van klassiek en stoer met lieve elementen. Het is een nog fijnere villa geworden, waar we als gezin heerlijk van genieten.”

Shop in hun stijl

Statige villa uit 1895 voor een gezin van vier shopping

 

Bron: Wonen Landelijke Stijl augustus/september 2015 | Tekst: Evelien Parie | Fotografie: Denise Keus

Vorige artikel Volgende artikel

Laat zien hoe jij woont

Upload jouw foto's

Heb jij een mooi ingericht huis en wil je dit laten zien? Upload dan je eigen foto's en
maak zelf een binnenkijker. Binnengluren bij anderen mag natuurlijk ook.

Gerelateerde artikelen

Shoppen in de stijl van

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties