Sfeervol verbouwde boerderij van 100 jaar oud

Aan een pittoresk klinkerstraatje achter de oude kerk in een centraal gelegen dorp hebben Karin en Herman in de loop der jaren hun boerderij naar eigen smaak aangepast en ingericht. Bijzondere souvenirs maken hun ontspannen interieur extra persoonlijk.

waar: Soest
bewoner(s): Karin en Herman
soort huis: boerderij
trefwoorden: landelijk

Boerderij met exotische details

Dat Karin veel reist voor haar werk, wordt direct duidelijk na binnenkomst in de sfeervol verbouwde boerderij. In de hal prijkt een kastje met daarop een lampje uit Bangkok en aan de muur een schilderij van een Thaise schilder. In het hele huis weet Karin zulke accessoires aan te wijzen, die een bijzonder accent vormen in het met zorg samengestelde interieur.

Hotelluxe

Vijf jaar wonen Karin en Herman in hun charmante boerderij, die meer dan een eeuw geleden werd gebouwd. Na de koop trokken ze er direct in met het plan gaandeweg het huis te updaten naar hun smaak. Uiteindelijk hebben ze meer aangepakt dan toen voorzien. Karin: “Omdat we allebei een drukke baan hebben, zochten we bouwkundige expertise en iemand om de bouwwerkzaamheden te begeleiden. Zo ontmoetten we Raymond Dekker van A Builders’ Companion. Een plezierige samenwerking die tot vandaag voorduurt.” Als eerste werd een badkamer op de verdieping gemaakt en vervolgens kreeg de voormalige hooimijt met slaapkamer en badkamer een andere indeling en afwerking. Vooral de badkamer onderging een metamorfose. Karin: “Het idee voor deze indeling, met matglazen deuren die douche en toilet afscheiden, deed ik op in een hotel in Kaapstad. Het is echt een heerlijke ruimte geworden!”

Sfeerhoekjes

Het huis voelt inmiddels als een warme jas, waarin het heerlijk toeven is. Op de begane grond lopen alle ruimtes in elkaar over en overal zijn sfeerhoekjes met dierbare souvenirs gemaakt, al dan niet rond een lekkere fauteuil of een antiek bureautje. Karin: “Het is daardoor heel prettig om door dit huis te bewegen. Soms zoeken we bewust de zithoek op, maar heel vaak zitten we in de keuken, dankzij de fijne eetkamerstoelen. Met feestjes of etentjes voor grotere groepen komt het huis echt tot leven. Dan maken we van de keukentafel en de tafel uit de doorloop, die we met Wytskes hulp speciaal voor dit soort gelegenheden hebben uitgekozen, een extra lange eettafel. En doordat ik veel van Wytske heb geleerd op het gebied van styling, ziet het hele huis er dan nog mooier uit.”

Shop in hun stijl

Sfeervol verbouwde boerderij van 100 jaar oud shopping

Bron: Wonen Landelijke Stijl februari/maart 2016 | Fotografie: Sarah Van Hove | Tekst: Yolanda Schuur

Vorige artikel Volgende artikel

Laat zien hoe jij woont

Upload jouw foto's

Heb jij een mooi ingericht huis en wil je dit laten zien? Upload dan je eigen foto's en
maak zelf een binnenkijker. Binnengluren bij anderen mag natuurlijk ook.

Gerelateerde artikelen

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Anoniem op 26 januari 2016 om 17:41

Ik vind het vloerkleed in de woonkamer op blz. 18 van de editie WONEN feb-mrt heel mooi.
Kunt u mij vertellen waar dat kleed te koop is?
Bij voorbaat hartelijk dank
Ik koop het blad iedere keer en geniet ervan!

Ina van der Schuur

>

Anoniem op 27 januari 2016 om 14:15

Dag Ina, dankjewel voor je berichtje en de complimenten voor het blad! In het huis liggen verschillende Perzische tapijten, maar een merk hebben we jammer genoeg niet doorgekregen. De hele woning is wel ingericht door Wytske Hartog van StyleXclusief. Misschien kun je via haar aan de juiste info geraken? Je kan haar mailen via info@stylexclusief.nl of haar website bezoeken (www.stylexclusief.nl). Hopelijk vind je wat je zoekt! Groetjes, Ayla.

Shop suggesties

Inspiratie suggesties