Landelijke keuken die echt tot leven komt

Voor wie graag van de mooie kanten van het leven geniet, maakt een stijlvolle keuken een belangrijk deel uit van dat leven. Helemaal geweldig wordt het als die keuken tot in het kleinste detail afgestemd is op de rest van de woning. Bij dit voorbeeld is dat alvast het geval. De keuken en de bijkeuken zijn als het ware geschapen voor de landelijke herenwoning waarin ze zich bevinden.

 

Oog voor detail

Bij dit project was het uitermate belangrijk dat alle elementen op elkaar afgestemd waren. Niet alleen binnen de keuken zelf, maar ook tussen de keukens en de andere leefruimtes. “Het gaat hier om een mooie herenwoning op het einde van een kasteeldreef in een groene streek in Oost-Vlaanderen”, licht Diederik Beels van Dekeyzer Keukenarchitectuur toe. “De bewoners hadden zelf een decoratiezaak. Ze hebben dan ook veel oog voor detail, wat bij deze keuken duidelijk tot uiting komt. Daarnaast weten ze ook goed hoe ze een ruimte moeten aankleden. Dat is een sterk pluspunt, want op die manier kan een op zich al mooie keuken helemaal tot leven komen.”

Natuurlijke kleuren

Twee kleuren domineren de keuken. ‘White-wash’-eik wordt afgewisseld met mastiek, een grijs-beigeachtige kleur die bijvoorbeeld terug te vinden is op de op maat gemaakte lambriseringen – die rondom de hele keuken voorzien zijn – en enkele van de kasten. Op die manier ontstaan uiterst natuurlijke tinten die zich helemaal thuis voelen in de keuken. “De natuurlijke kleuren passen helemaal tussen de natuurlijke materialen die we in deze ruimte benut hebben. Voorbeelden daarvan zijn het massief natuurhout, handgeschilderd hout en arduin. Dat laatste materiaal komt terug op de vloer, de werkbladen met papegaaibek en het opstandje achter het fornuis. Al die materialen en hun afwerking samen zorgen voor een landelijke, tijdloze sfeer. Ook de kleinere details dragen daar aan bij. De greepjes bijvoorbeeld, waar we voor een doordachte combinatie gekozen hebben van olijfjes in de bijkeuken en bolletjes en schelpvormige grepen in de keuken.”

Laat je in het boek Stijlvolle Keukens door nog 27 andere toprealisaties van gerenommeerde keukenbouwers verrassen. Dit is een onmisbare inspiratiebron voor al wie van keukens houdt en droomt van een eigen stijlvolle keuken.

Bron: Stijlvolle Keukens – DeKeyzer | Tekst: Bert De Pau | Fotografie: Dorien Ceulemans & Jonah Samyn

Vorige artikel Volgende artikel

Gerelateerde artikelen

Shoppen in de stijl van

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties