Gerenoveerde woning in een voorstad van Gent

“Een interieur moet rust uitstralen” vindt Céline. “Dat vertaalt zich naar een beperkt aantal welgekozen accessoires, maar ook kleine details kunnen zo’n rustgevend effect beïnvloeden.” Het is ook die filosofie die ze toepaste in haar eigen gerenoveerde woning.

Perfecte ligging

Midden in het groen wonen en tegelijkertijd toch een vlot contact met de bewoonde wereld: het blijft voor velen de gedroomde locatie om te wonen. Céline en haar gezin vormen daar geen uitzondering op. Zij vestigden zich in een bosrijke straat in een voorstad van Gent. “We hadden deze omgeving al langer voor ogen”, vertelt ze. “Vroeger woonden we in hartje Gent, maar we wilden graag iets rustiger, zodat we volop konden wandelen en fietsen, zonder het contact met de stad te verliezen. Zo’n acht jaar geleden vonden we toevallig dit huis. Het was een typische hoeve uit de jaren zeventig: veel kleine ramen en ruimtes, niet veel licht binnen, donkere gevelstenen … De ligging was echter perfect en dus hebben we het gekocht.”

Wereld van verschil

De foto’s van voor de verbouwingen tonen een heel ander beeld dan hoe de woning er vandaag uitziet. “We hebben nagenoeg alles gestript”, legt Céline uit. “Zowel buiten als binnen ziet het er nu helemaal anders uit. De buitengevels hebben we wit gekaleid en geschilderd; binnen hebben we alles open getrokken. Dat bracht wel enkele uitdagingen met zich mee. Omdat het een bestaande situatie was, moesten we soms compromissen sluiten. Maar al bij al hebben we het resultaat kunnen realiseren dat we voor ogen hadden.”

Shop in hun stijl

Gerenoveerde-woning-in-een-voorstad-van-Gent_shopping

Bron: WONEN Landelijke Stijl editie 02-2016 | Fotografie: Caroline Monbailliu | Tekst: Bert De Pau

Vorige artikel Volgende artikel

Gerelateerde artikelen

Shoppen in de stijl van

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties