Gerenoveerd rijhuis in sober-stoere look

Inge van Amerongen woont met haar gezin in een rijhuis uit de jaren 70. Met oude bouwmaterialen en oude paneeldeuren drukte ze er haar eigen stempel op, met een sober-stoere look.

bewoner(s): Inge en Aak
soort huis: rijhuis
trefwoorden: landelijk, keuken

Vreemd interieur

Toen Inge en Aak 28 jaar geleden naar hun huidige woning verhuisden, kreeg verbouwen niet hun eerste prioriteit. Er was immers een baby op komst. Maar eenmaal gewend aan haar moederrol en hele dagen thuis, gingen een aantal dingen Inge tegenstaan. Het pand zelf vond ze heerlijk, maar er waren zoveel ouderwetse elementen. “Ik kreeg het gevoel dat het huis van iemand anders was. We hadden zo’n ouderwetse potkachel met Delftblauwe tegeltjes en een lelijke haard met een plateau. Vreselijk.”

Vele stijlen

Aak ging aan de slag. Hij sloopte de open haard en er kwam een strak exemplaar voor in de plaats. De open keuken werd dichtgemaakt en de donkerbruine kastjes wit geverfd, de steenstrips werden verwijderd en langzaamaan ontstond een ‘eigen’ huis. Ondertussen wierp Inge zich op het interieur. “Alle stijlen die de afgelopen jaren voorbijkwamen, zag je bij ons terug. Zalmtinten, grenen, brocante. Tot ik enkele stoer-sobere woonwinkels bezocht. Prachtig, dat rustige kleurgebruik en die mooie materialen.”

Open huis

Inge organiseert gemiddeld twee keer per jaar met haar dochters open huis waarbij ze oude en nieuwe woon – en modeaccessoires te koop aanbiedt. Kijk op the-robin.nl voor meer informatie.

Shop in hun stijl

Gerenoveerd rijhuis in sober stoere look_shopping

Bron: Wonen Landelijke Stijl oktober/november 2015 | Fotografie: Anneke Gambon | Tekst: Wilma Tjalsma

Vorige artikel Volgende artikel

Laat zien hoe jij woont

Upload jouw foto's

Heb jij een mooi ingericht huis en wil je dit laten zien? Upload dan je eigen foto's en
maak zelf een binnenkijker. Binnengluren bij anderen mag natuurlijk ook.

Gerelateerde artikelen

Shoppen in de stijl van

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties