Eerste kerst in nieuwbouwwoning op de heuvel

Alsof het lot zich ermee gemoeid had, reden Marianne en Louis drie jaar geleden toevallig voorbij een te koop-bordje aan een hobbelige zandweg. De bouwgrond lag op een heuvel, verstopt tussen het groen en bood een schitterend uitzicht over de omliggende velden. Ze wisten het meteen: deze plek wordt onze thuis. En ze hadden gelijk: nu vieren ze hun eerste kerst in hun nieuwbouwwoning.

waar: 's-Gravenwezel
bewoner(s): Marianne en Louis
soort bouw: nieuwbouw

Tussen bossen en velden

Toen ze op dit stukje grond botsten, hadden Marianne en Louis al verschillende huizen in de buurt bezocht, maar was de vonk nog nergens overgesprongen. “Ofwel was er niet voldoende ruimte voor ons grote gezin of moesten er zware verbouwingen gebeuren om de woning naar onze smaak aan te passen of liet de tuin te wensen over … Er was altijd wel iets en dus kwamen we steeds van een kale reis terug. Tot die ene dag waarop we hier toevallig voorbijreden en een te koop-bord zagen. Op het einde van de straat troffen we een rommelige bouwgrond aan op een hellend terrein, met een bouwvallig huisje te midden van bergen overwoekerd puin. Daarnaast stond nog een woning die er veel netter uitzag. Dat zou het wel zijn, zei Louis nog. Maar na een telefoontje aan de makelaar bleek het wel degelijk om de gammele bouwval te gaan. Het was even slikken, maar intussen waren we zo verliefd op de rustige omgeving dat we besloten een bod te doen. Mét succes, en zo eindigde onze zoektocht naar een thuis in een doodlopende zandweg tussen de bossen en de velden.”

Te kleine kerstboom

Marianne en Louis zijn terecht trots op hun woning en laten het interieur graag voor zich spreken. Geen overvloed aan snuisterijen, maar enkele welgeplaatste accessoires geven elke ruimte de juiste finishing touch. “We laten ons vaak verleiden in interieurwinkels”, bekennen ze. “Maar ‘less is more’ en daarom wisselen we onze decoraties liever elk seizoen af dan dat we alles volzetten. Bijna alles is nieuw aangekocht, want veel spullen uit onze vorige woning vielen hier helemaal uit de toon. Zo hadden we al jaren een kunststof kerstboom, maar toen ik hem hier vorig jaar voor het eerst optuigde, ging hij helemaal verloren in de ruimte. Het was geen gezicht. De volgende dag kochten we meteen een nieuw en groter exemplaar.” Marianne knikt trots naar de prachtig versierde boom in het midden van de woonkamer. “Nu past hij precies in het midden van de erker, waar hij alle aandacht krijgt die hij verdient.”

Spontaan bezoek

“De boom is ook perfect zichtbaar vanaf de straat, wat voor een gezellig plaatje zorgt als je komt aangereden na een drukke werkdag. Ook voorbijgangers lopen met bewonderende blik net iets trager voorbij ons huis. Vaak bellen ze zelfs spontaan aan om te vragen of ze binnen een kijkje mogen nemen. Dat is heel fijn en streelt toch wel een beetje ons ego. Het betekent dat we in ons opzet geslaagd zijn: een mooi en uitnodigend familiehuis bouwen en van dit bijzondere plekje op de heuvel onze thuis maken.”

Shop in hun stijl

Eerste kerst in nieuwbouwwoning op de heuvel shopping

Bron: Wonen Landelijke Stijl december/januari 2014/15 | Tekst: Britt Slegers | Fotografie: Stefanie De Neve

Volgende artikel

Gerelateerde artikelen

Shoppen in de stijl van

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties