Boerderij met charmant balkenplafond

Een groter contrast is er nauwelijks denkbaar: Martijn verhuisde van de binnenstad van Amsterdam naar een pittoresk dorp met een handjevol inwoners. In zijn verbouwde boerderij op de grens van land en water is hij helemaal in zijn nopjes.

bewoner(s): Martijn
soort huis: boerderij met bijgebouw
trefwoorden: landelijk, woonkamer, keuken

Zichtlijnen

De indeling van het nieuwe huis ontwikkelde Martijn gaandeweg met de bevriende architect Kees Lau. Later in het proces schoof Wytske Hartog van StyleXclusief aan met wie hij de inrichting ter hand nam. Martijn had duidelijk voor ogen wat het eindresultaat moest zijn. “Ik wilde grote ruimtes, die in elkaar overlopen, met verschillende sferen. De hoogte van het huis wilde ik ervaren en vanuit elke ruimte wilde ik zicht hebben op de tuin.” Kees Lau zorgde voor zichtlijnen, zodat ook vanuit het voorhuis de tuin achter het huis kan worden ervaren. Ook bracht hij moderne accenten aan. Martijn: “Dat leverde een gezonde spanning op: Kees houdt erg van modern, glas en staal. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de stalen trap en loopbrug in het achterhuis, de ronding in de muur van de badkamer en de sculpturale houten trap met kast in het voorhuis. Maar ik wilde nadrukkelijk ook een warme en landelijke sfeer in huis. Gelukkig kwam ik toen Wytske tegen.”

Subtiele kleurnuances

Dat gebeurde nadat hij bij de keukenbouwer een bijzondere vloer had gezien van Castle Stones, ontwikkeld door kunstenaar Maurits de Simonette. Wytske is sterdealer van dit merk en ontwikkelde samen met Maurits een eigen unieke vloer van klinkertjes. Deze vloeren geven sfeer aan de grote zitkamer aan de achterkant van het huis en aan de hal die dienstdoet als bibliotheek. In de keuken annex eetkamer en zitkamer aan de voorkant ligt een vloer van eiken planken. Zo krijgt iedere ruimte als vanzelf een eigen uitstraling. Subtiele kleurnuances, fijne stoffen, een uitgekiend lichtplan en onopvallend op elkaar afstemde materiaalkeuzes dragen bij aan de comfortabele sfeer in het huis. Wytske: “Voor de voorkamer kozen we zachte pasteltinten, afgestemd op de lila keuken die Martijn had uitgezocht. Een gedurfde keuze van hem, die heel goed heeft uitgepakt. Aan de tuinzijde is juist iets meer groen aangebracht, zonder dat het heel erg opvalt.”

Shop in hun stijl

Boerderij met charmant balkenplafond shopping

Bron: WONEN Landelijke Stijl augustus/september 2015 | Tekst: Yolande Schuur | Fotografie: Sarah Van Hove

Vorige artikel Volgende artikel

Laat zien hoe jij woont

Upload jouw foto's

Heb jij een mooi ingericht huis en wil je dit laten zien? Upload dan je eigen foto's en
maak zelf een binnenkijker. Binnengluren bij anderen mag natuurlijk ook.

Gerelateerde artikelen

Shoppen in de stijl van

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties