Zomers tafelen in stijl

Wie editie 4/2018 van Wonen Landelijke Stijl in huis gehaald heeft, was ongetwijfeld onder de indruk van de prachtige eettafel die Koen Ghesquière van Ghesq gestyled heeft. Minstens even oogstrelend als het keramiek zijn de gerechten die Natalie van LesOdettes op tafel toverde. Benieuwd naar de recepten? Hieronder vind je ze!

Gegrilde slaharten

INGREDIËNTEN:
3 kroppen Romeinse sla • 3 stronken roodlof • pistachenoten (naar smaak) • peterselie (naar smaak) • olijfolie • koolzaadolie • citroensap • mosterd • honing • peper

BEREIDING:
1 – Snijd de Romeinse sla en het roodlof zo overlangs dat ze niet uit elkaar vallen.
2 – Verwarm een grillpan of barbecue voor, wrijf wat olijfolie op de buitenkanten van de slaharten en schroei ze kort aan.
3 – Leg de geschroeide sla op een schaal.
4 – Maak een vinaigrette van koolzaadolie, citroensap, mosterd, honing en peper en schenk deze over de sla.
5 – Strooi tot slot losjes wat peterselie en gesneden pistachenoten over de schaal.

lesodettes polentapizzaPolentapizza met gegrilde aubergine en burrata

INGREDIËNTEN:
200 g polenta • 150 ml bouillon • 1 el boter • 1 rode ui • 1 teentje knoflook • 1 tl Provençaalse kruiden • 1 tl gesneden chili • 1 tl oregano • 1 aubergine • 1 bol burrata • een handvol rucola • een handvol granaatappelpitten • zwarte peper • honing

BEREIDING:
1 – Stop de aubergine in zijn geheel in een voorverwarmde oven van 180 °C. Laat garen tot de schil krokant is en de binnenkant volledig zacht en smeuïg is.
2 – Stoof de gesnipperde ui en knoflook traag aan in boter tot ze glazig en zoet zijn. Voeg hier vervolgens de kruiden en de polenta aan toe.
3 – Overgiet de polenta met hete bouillon en blijf stevig roeren tot je een gladde maar stevige massa zonder klonters hebt.
4 – Neem de polenta van het vuur en laat nog een kwartier rusten met het deksel op de pot.
5 – Leg een bakvel op je ovenplaat en maak daar met de polenta een platte pizzabodem op. Laat aanbruinen in de oven op 200 °C tot hij krokant is.
6 – Leg een laagje rucola op de pizza, snijd de aubergine overlangs in plakken en drapeer ze erbij.
7 – Leg vervolgens de bol opengescheurde burrata en wat granaatappelpitten op de pizza.
8 – Werk af met wat zwarte peper en een streepje honing.

lesodettes dessertGegrilde druiven met yoghurtijs

INGREDIËNTEN:
500 ml volle yoghurt • 100 ml honing • kardemompoeder • 1 tros rode druiven • blauwe bessen • balsamico • honing • enkele takjes rozemarijn

BEREIDING:
1 – Doe de yoghurt, honing en kardemom in de ijsmachine en draai er een romig yoghurtijs van.
2 – Verwarm de oven voor op 180 °C.
3 – Leg de druiven in een ovenschaal, overgiet ruim met balsamico (die wordt straks zoet) en werk af met enkele takjes rozemarijn en een klein snuifje zout.
4 – De druiven zijn klaar als ze opblazen en hier en daar wat bruin worden.
5 – Schep wat ijs in schaaltjes, leg er de gegrilde druiven op, voeg nog wat blauwe bessen toe en schenk er wat honing over.

Stylingtips

Benieuwd naar het servies van Ghesq waarop de gerechten van LesOdettes zo mooi gepresenteerd zijn? Alle info hierover vind je in editie 4/2018. Dat nummer kun je hier bestellen.

Bron beeld: fotografie Jonah Samyn | Recepten LesOdettes

Vorige artikel Volgende artikel

Gerelateerde artikelen

Shoppen in de stijl van

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties