8 alternatieven voor de klassieke kerstboom

Ben jij een fan van kerstbomen, maar je huisgenoten niet? Of omgekeerd? Misschien kan één van deze alternatieven voor de klassieke kerstboom wel het perfecte compromis zijn.

1. Gerooide Catalpa

Maria heeft een echte kerstboom, maar geen klassieke spar of den. Zij koos voor de stam van een Catalpa. Vroeger stonden er verschillende exemplaren op het terrein rond haar woning, maar die werden gerooid. Op deze manier leeft er toch nog eentje verder.

kerstboom alternatief tak in pot2. Minimalistisch

Op het eerste gezicht zou je deze kale tak misschien links laten liggen. Met wat extra kruidentoefjes en bijenwaskaarsen én geplaatst in een mooie pot krijgt hij toch de nodige uitstraling.

kerstboom alternatief kleine boompjes3. Mos en takken

Geen plaats voor een grote kerstboom? Dan kunnen kleine exemplaren soelaas brengen. Deze twee boompjes bijvoorbeeld bestaan uit niks meer dan stukken van de stam van een berk, mos en takken.

kerstboom alternatief takken in kru4. Krachtige takken

Waarom een volledige boom plaatsen als je ook met enkele krachtige takken al het kerstgevoel kunt oproepen? De Keulse pot is gevuld met zand, waardoor de takken mooi rechtop blijven staan. Zulke sobere kersttakken vragen tevens om sobere versiering. Een klein aantal kerstballen en lichtjes volstaat.

kerstboom alternatief kruik op bureau5. Terugkerend kerstgroen

Eveneens een verzameling takken, maar van een andere soort, zijn deze takken kerstgroen. De sparappeltjes en de stoere kruik zorgen voor extra sfeer. Extra leuk is dat het kerstgroen ook terugkeert los op de bureautafel en onder de stolpen.

kerstboom alternatief olijfboompjes6. Winterse olijfboompjes

Olijfboompjes associëren we doorgaans met zonovergoten terrassen en zomerse temperaturen. Maar als je ze toch in huis hebt, kun je ze net zo goed tijdens de kerstperiode een winterse toets geven. Voeg bijvoorbeeld wat kerstgroen toe aan de pot of bak waarin ze staan, of plaats er wat sfeervolle theelichtjes bij.

kerstboom alternatief kandelaar7. Zweedse kandelaar

Leny en Harrie hebben wél een uitbundige kerstboom in huis. Daar blijft het echter niet bij. Ook in de rest van hun verbouwde boerderij integreerden ze kerstdecoraties, zoals de traditionele, Zweedse kandelaar in kerstboomvorm op de schouw. De kerstballen werden voor de gelegenheid vervangen door appels.

kerstboom alternatief 4 op een rij8. Vier op een rij

Ook miniboompjes kunnen voor heel wat kerstpret zorgen. Vraag dat maar aan Astrid. Zij plaatste vier kleine kerstboompjes naast elkaar in een houten bak. In combinatie met de lege fotolijst, de toef kerstgroen en de antieke kuntschaatsen ontstaat een mooi, winters geheel.

Bron beeld: 1. realisatie Hoeve Hofackers, fotografie Ivar Janssen/Features & More – 2. styling Angelina van Oort, fotografie Sarah Van Hove  – 3. styling Marie Masureel, fotografie Bieke Claessens – 4. styling José Spaans, fotografie Sarah Van Hove – 5. styling Frieda Dorresteijn, fotografie Joyce Vloet – 6. fotografie Corine Hoge Bavel-Jansen – 7. realisatie Gustav Interiors, fotografie Denise Keus – 8. realisatie Boerderij 74, fotografie | Tekst Bert De Pau

Vorige artikel Volgende artikel

Gerelateerde artikelen

Shoppen in de stijl van

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties