Nieuw! Volg de verbouwing

Afbeelding BD17_bloganne_deel1ded

Even voorstellen…
Wij zijn Ruby (projectleider) en Anneleen (thuismoeder). Ouders van Louie (4), Belén (2) en Valijne (1). Vanuit ons prachtige loft-achtige huis in hartje centrum Haarlem verhuizen wij in de zomer van 2017 naar een dorp 5 km verderop. Wij hebben daar een jaren ’30 huisje gekocht dat we groots, heel groots gaan verbouwen.

In deze blog delen wij de komende maanden onze ervaring (en onze tips!). We laten je graag meekijken hoe wij van ons vervallen poppenhuisje een (hopelijk) prachtig familiehuis gaan maken. En, we  beloven dat we alles laten zien, de leuke en minder leuke kanten. Zo ben jij vast voorbereid voor als je zelf in huis aan de slag gaat…

Het begin: echte keuzes maken vergt moed
De kogel is door de kerk. In dit geval door ons huis. Wij gaan ons droomhuis verlaten. Waarom? Dat is de vraag die ons de afgelopen weken wel honderd keer is gesteld. Ons antwoord? Daarom. Omdat we zin hebben in een nieuw project. Een enorm verbouwproject wel te verstaan.
Waarom? Is dan weer de vraag die volgt. Waarom ga je in hemelsnaam met drie kleine kinderen je droomhuis dat net af is, in hartje centrum Haarlem, verlaten voor een oud poppenhuisje in een dorp?
Gelukkig kunnen wij ook op die vraag rustig, in volle tevredenheid én met een enorme grijns op ons gezicht antwoorden: omdat we daar ontzettend veel zin in hebben!

Wij verruilen ons droomhuis dus voor een nieuw potentieel droomhuis. Een hele stap, waarbij nu heel snel van alles op ons afkomt. Ons eigen huis gaat in de verkoop. Er komen mensen ons huis bezichtigen. Ons droomhuis, snik, dat vinden we best lastig, maar hé, ook dat hoort erbij. Je leeft maar één keer. Leven is het meervoud van lef. Of zoals de tekst op het lieve kaartje dat ik van mijn zus kreeg: echte keuzes maken vergt moed.

Keep you posted!

Lees hier het vervolg van de verbouwing:

Vorig artikel Volgend artikel

Schrijf een bericht

Reacties

Tineke van diemen

Tineke van diemen

Hoi Anneleen
Ik zag je in koffietijd ik dacht he die ken ik en ja opeens wist ik het van broekmans
Leuk ik ga je volgen hoor
Groetjes tineke

Anoniem

Anoniem

Hoi Ruby en Anneleen, wat leuk om dit op deze manier te delen.
Veel succes met alle dingen die nu op jullie af komen, en ik zal zeker de nodige verbouwing
Volgen als ik langs fiets.
Succes met alles!

Anoniem

Anoniem

Wauw Anneleen en Ruby, wat onwijs gaaf! En ik snap het wel hoor, het wordt vast helemaal te gek. Ik volg jullie graag! Liefs, Sophie