Even voorstellen: marieke van studio milu

Afbeelding BD16--dessinsmariekekoopmansHome1a

Als je al op de beurs bent geweest, heb je ze vast gezien, de prachtige dessins die op verschillende plekken op de beursvloer zijn toegepast. Zo niet, ga dat dan zeker zien de komende dagen. De dessins werden ontworpen door Marieke Koopmans van Studio Milu. Wij wilden daar natuurlijk meer over weten. Daarom 3 vragen aan…Marieke Koopmans:

Kan je kort vertellen wie je bent en wat jouw werk inhoudt?
Mijn naam is Marieke Koopmans, als dessinontwerpster werk ik vanuit mijn eigen ontwerpbureau, Studio Milu. Naast dessins voor mode en interieur ontwerp en vervaardig ik vanuit Studio Milu ook bijzondere, duurzame producten voor geboorte, geluk, troost en herinnering.

Je hebt voor de vt wonen&design beurs dessins ontworpen die op verschillende plekken gebruikt zijn, waar heb je de inspiratie vandaan gehaald hiervoor?    

Overal vandaan! Nog voor een brainstorm of overleg over de te ontwerpen dessins hebben we puur vanuit de drie stijlen van de VT Wonenbeurs op een gedeeld pinterest bord “wild” gepind. Het is heel leuk om een ontwerpproces vanuit zo’n vrij en breed perspectief te starten. Het grappige was dat Marie-Gon Vos en ik  los van elkaar regelmatig dezelfde inspiratiebeelden pinden. Het is telkens weer fascinerend om te zien hoe een abstract idee langzaam zijn eigen vorm vind totdat het “klopt”, dat je het idee of de sfeer die je in je hoofd hebt uiteindelijk letterlijk kan vastpakken. Dat is echt magisch aan het ontwerpproces.

Je komt vast naar de beurs, waar verheug jij je het meest op?
Natuurlijk ben ik ontzettend benieuwd om te zien hoe de door mij ontworpen dessins er uiteindelijk in het echt uitzien, en hoe ze toegepast zijn, daar kijk ik echt naar uit! Maar ik heb me ook al ingeschreven voor twee lezingen en vind het sowieso altijd heerlijk om me zo’n hele dag te laten inspireren door al de nieuwe, mooie en verrassende designs, interieurs en items die er op de beurs te zien zijn.

Vorig artikel Volgend artikel

Schrijf een bericht