Stap voor stap een nieuwe badkamer

Afbeelding BD16--findio--stap voor stap badkamer

Oké, je moet er even iets voor over hebben: zeker een week geen warme douche en je tanden even poetsen bij de gootsteen in de keuken. Maar dan heb je daarna ook wel wat: een nieuwe badkamer. De juiste badkamer kiezen kan een lastige opgave zijn. Kies je voor een simpele douche en een wastafel of maak je van deze ruimte een complete wellness-plek?

Stap 1: het ideale plaatje
Een badkamer verander niet je niet zomaar. Het is dus belangrijk dat je voorafgaand aan de verbouwing goed nadenkt over wat je wil in deze ruimte. Start met het maken van een moodboard. Laat je inspireren door de woonbladen, de voorbeelden op de vt wonen&design beurs of ga langs bij een badkamer speciaalzaak om te kijken wat de mogelijkheden zijn op sanitair-gebied. Bedenk ook goed of er naast een douche en/of bad en wastafel ook of er een toilet in de ruimte komt. Besteed ook aandacht aan de afwerking: welke tegels staan er bovenaan je wensenlijstje, hoe wil je de muren en het plafond behandelen en komt er vloerverwarming? Op je moodboard is alles mogelijk. Wat er echt binnen je budget past, bekijk je op een later moment.

Stap 2: tijd om te schetsen
Hoe ga je de badkamer indelen? Je kunt natuurlijk zelf een schets maken op ruitjespapier. Soms is het verstandiger een specialist dit werk te laten doen. Op de vt wonen&design beurs kun je sanitair-advies van een binnenhuis-architect krijgen op de stand van Geberit. Deze experts komen vast ook met ideeën en tips waar je zelf niet aan gedacht hebt.

Stap 3: money talk
Het is verstandig vooraf vast te stellen wat jouw budget is. Betaal je de hele verbouwing met eigen geld of wil je hier (voor een deel) een lening voor afsluiten? Als je kiest voor een lening, kun je je nu alvast oriënteren op de vorm.

Stap 4: definitief ontwerp
Of je nou voor advies naar een sanitairwinkel gaat om tot een definitief ontwerp te komen of dat je zelf liever bij diverse zaken de materialen bij elkaar sprokkelt en de badkamer door een aannemer laat installeren, vraag bij verschillende bedrijven offertes op. Laat de offertes in deelklussen opstellen. Dan kun je snel zien hoeveel geld het scheelt als je bijvoorbeeld zelf de oude badkamer verwijdert. Kijk ook goed naar de planning. Twee weken zonder badkamer is nog te overzien, maar zes weken zonder badkamer is geen pretje.

Stap 5: shoppen
Nadat de definitieve bouwtekening is gemaakt, weet je precies wat de aannemer gaat kosten. Dus weet je ook hoeveel je kunt uitgeven aan de materialen. Tenzij je alles bij de sanitairwinkel hebt uitgezocht, is het nu tijd om te shoppen! De badkamer maak je natuurlijk helemaal af met mooie accessoires. Op de vt wonen&design beurs staan verschillende aanbieders met prachtige sanitair-oplossingen. Ga gerust langs op de stand en vraag om advies.

Stap 6: de uitvoering
Ook als de aannemer aan de slag gaat, kun je nog niet achterover leunen. In het artikel ‘Stap voor stap: verbouwen’ lees je precies wat er gaat gebeuren en waar je op moet letten tot en met het moment van de oplevering. Passen jouw wensen voor een nieuwe badkamer in je huidige huis of wordt het tijd om eens na te gaan denken over een andere woning? Met de ‘verbouwen of verhuizen’- test, krijg je een duidelijk antwoord op deze lastige vraag. Deze test wordt mede mogelijk gemaakt door financieringsmaatschappij Findio, hoofdsponsor van de beurs. Ga hier direct naar de test. 

Let op! Geld lenen kost geld

Financieren

Wat als je het geld voor al deze kosten niet hebt? Je kunt ervoor kiezen om hiervoor een lening af te sluiten. Natuurlijk moet je zorgvuldig bekijken hoe hoog jouw maandlasten dan worden en of je die wel kunt dragen. Op de site van online financieringsmaatschappij Findio lees je precies wat de mogelijkheden zijn.

Over Findio

Findio biedt je de mogelijkheid om zélf – online – een lening aan te vragen, zonder advies. Op Findio.nl bekijk je zelf welke lening het beste bij jou past. Nadat je de gevraagde gegevens hebt ingevuld, lees je of je voor een lening in aanmerking komt. Zo ja, dan ontvang je binnen 30 minuten een geheel vrijblijvende offerte in je mailbox. Nieuwsgierig geworden naar de ervaring van andere Findio-klanten? Lees hun beoordelingen, Findio scoort hoog op klanttevredenheid!

Vorig artikel Volgend artikel

Schrijf een bericht

Reacties

Marloes

Marloes

In het artikel stap voor stap een nieuwe badkamer zie ik een heel mooi licht grijs badkamermeubel op de afbeelding.
Ik vroeg mij af waar die te koop zijn?????
En ook van de ronde spiegel erboven zou ik graag willen weten waar die te verkrijgen Is.

Ik hoor het graag.
Alvast bedankt.

Groet Marloes Brons

vtwonen

vtwonen

Hoi Marloes, deze hangende wastafel met lade Submarine van Bliss hebben we gevonden bij Sanibell. Je zou daar nog eens kunnen informeren of de producten nog verkrijgbaar zijn. Succes!